Vilken B sport!

Ibland blir jag bara så jäkla förbannad. Swimrun det är en jäkla överklass B sport. Tävlingarna är oftast svindyra och de är snåla med priserna. 
Anna och jag körde en tävling för några veckor sedan, 2500kr för ett lag kostade anmälningsavgiften. Banan var dåligt snitzlad, säkerheten obefintlig på simsträckorna, folk fuskade och även om man hade vittnen så struntade tävlingsledningen i det och godkände dem. Vi fick dela andra platsen efter diverse diskussioner men i resultatlistan står vi som 3a och det var en merittävling till ÖtillÖ och då är det jättestor skillnad mellan 2 och 3:e plats. De som fuskade tyckte det var helt ok att göra det också, ingen moral alls. 
 
Ännu värre är nog det här ÖtillÖ som är det inofficiella VM. Man kan "få" en plats om man har bra ranking. Bra ranking får man om man kör många tävlingar, dvs du pungar ut en massa pengar. Eller så kan du få en plats om du kommer tillräckligt bra på en ÖtillÖ världscups deltävling, de ger 3 platser/klass. Sen kan du ha tur att få en plats om man ansöker tidigt i januari om tävlingsledningen gillar dig... Om du är kändis som Bingo Rimer, Alshammar så kan du också få en plats för det ger ju bra reklam. De är också sponsrade av diverse företag och får allt betalt. Sen igår fick jag höra att man kunde ha köpt lotter, oklart vad de kostade styck eftersom jag missade sista datumet man kunde köpa de. Igår lottade de ut 10 platser bland de som köpt lotter och du fick köpa hur många lotter du ville till ett lag men du kunde bara få en plats. 
Så allting handlar om PENGAR egentlingen. Bara anmälningsavgifterna för ett lag på en ÖtillÖ tävling kostar 420 Euro ungefär 4200kr, sen tillkommer resa och boende. Riktiga ÖtillÖ kostar 13500kr för ett lag, det är helt insane! Förra året blev jag sponsrad av mitt jobb, Robban betalade sin del själv. När jag kört med Robban och när jag kört med Anna så är vi de enda som inte har sponsorer... Och ja man kanske skulle försöka ragga någon sponsor men jag tycker det är så jäkla jobbigt att göra sånt. Jag hatar att be om pengar och snacka för mig och försöka skryta det är inte min stil alls. 
 
Jag vet att det är valfritt osv men det känns så jäkla sjukt och så B-igt hur man kan ta sig till ett inofficiellt VM. Speciellt om man verkar ha lite fallenhet för sporten...