Fått massor gjort

I helgen har jag hunnit med en massa saker, det kändes bra eftersom vi har fullbokat varje helg fram till jul. Jonas har mest pysslat med sågverket och skaffat material till gärdsgården som vi ska bygga någon gång. Själv har jag städat, målat ett skåp några gånger, grävt upp en rabatt, planterat rosenbuskar, tränat med Anna, bakat saffrans cupcakes, bakat lussebullar, gjort pepparkaksdeg, pysslat, bytt gardiner, klätt om soffan i köket… Ja listan är säkert längre men det här är det som jag kommer ihåg just nu. Jag har lite svårt att sitta still och inte göra någonting. Det är inte riktigt min stil.

Ny kompis

Igår träffade jag en ny kompis, det är familjen Bernhardssons nya tillskott. En liten bedårande charmig tjej, vi blev kompisar direkt.

 

 

Igår hittade jag äntligen en lampa som passade både mig och Jonas. Den sitter nu i fin entrén men vi har inte hunnit koppla in den än. Det tog nästan ett år att hitta en lampa dit, men nu är jag väldigt nöjd med resultatet.

 

Idag ska jag och min far åka och titta på växthus på min lunch, det ska bli spännande. Jag har med mig kameran i högsta hugg och hoppas vi kan få några idéer.

Fridfullt

I lördags natt sov vi ute i ett vindskydd vid en liten sjö. Det var Jonas som kom med förslaget att vi skulle åka ut, tyvärr har vi haft så mycket hemma så vi har inte sovit ute sen nyårsafton.

 

Vi åkte ut på eftermiddagen och hann precis gå till vindskyddet innan det började bli för mörkt för att se något. Vi gjorde upp eld och gjorde mat. Vi rökte räkor i vår lilla aburök, åt dem med hemma gjord aioli, dovfilé med potatis och bearnaise sås och som efterrätt varma bananer med choklad i. När maten var intagen gick Jonas ner på knä och friade, och självklart sa jag JA! Vi sov sedan i vindskyddet i våra varma sovsäckar och njöt av att det var så fridfullt.