Fint bröllop

I helgen var vi på Anders och Karin Hedmans bröllop. Det var fantastiskt vackert ute på Björkön i Roslagens skärgård.
De gifte sig utomhus på en strand och kom dit i en roddbåt som Karin rodde. Det blev verkligen en kanonmiddag och vilken fest. Vi dansade till klockan 3, sen var jag supertrött och var tvungen att gå och lägga mig.
När man är trött klarar man inte riktigt av fulla dryga killar som ska löjla sig heller.... Tänk att vissa aldrig lär sig, jag sa ju att det räckte men ändå ska man dricka mer.

Längtar efter att få gifta mig!

Trött

Det är lite för mycket på mitt jobb just nu, idag fick jag så där stress ont i magen och illamående. Det här och det här och det här ska ni göra dessutom förväntas ni ha läst de nya kursplanerna till den 14 juni. Vi fick den nya "bibeln" som en del kallar den förra veckan. Surprice den blev försenad. Som lärare har du fruktansvärt mycket att göra innan skolavslutningen, dessutom har de som bestämer i kommunen kommit på massa obligatoriska saker som vi ska deltaga i de dagar vi jobbar extra när barnen slutat. "Va jobbar ni några dagar extra?" Dessutom börjar vi 1,5 vecka innan barnen i höst och vi har 45,5h arbetsvecka, därav har vi längre "semester" än andra. Men sånt här som att byta klassrum och flytta alla saker det förväntas vi göra på vår fritid. Det finns ingen tid till sådant. Jonas tyckte jag skulle skita i att flytta mina saker. Det tråkiga är att den som blir lidande är jag och den som ska ha mitt klassrum. Känns inte så roligt.
Det är massor av fler saker som jag inte orkar skriva om just nu men jag undrar varför vi lärare förväntas ta så mycket skit och få så kass lön för det jobb vi gör. Björklund säger att utbildning lönar sig, det är ju ett skämt. Jag har gått 3,5 år på högskola och har sämre lön än elektriker som bara gått gymnasiet. Har man gått på högskola har man dessutom studielån. Så Björklund kom för fan inte och säg att utbildning lönar sig!

Intensiv helg

Jaha då har ännu en helg passerat. Det har varit en fruktansvärt intensiv helg...
I fredags var Vijaya och Lotta hemma hos mig. Jag beklagade mig för ett tag sedan när jag hade försökt laga Tikka Masala och naan bröd. Vijaya erbjöd sig då att ha en liten kurs i indisk matlagning med mig. Lotta ville gärna hänga på så det blev vi tre. Snacka om att det blev skillnad mot när man köper de färdiga kryddmixarna som finns på affären. Naan brödet blev riktigt gott också! Jag åt så att jag mådde dåligt, trodde att magen skulle explodera men sån tur var gick det över.

I lördags åkte vi till Koppartorp för det årliga Tunabergsloppet. I vanliga fall brukar vi springa på nationaldagen men i år så är det tävlingar då. Man springen över alla tuna berg, bland annat Simonsberget som är ett känt berg där många klättrar. Jag var nöjd med min insats 90 minuter lyckades jag springa på och det är lite mer än 11 km och många berg att bestiga. Efter loppet hann vi med en snabbvisit hemma hos Lisa och Jonnie och bestämma träff inför morgondagen.

På eftermiddagen klädde jag på mig cykelkläderna och begav mig in till stan. Eftersom jag ska köra tjejvättern kan det vara bra att ha cyklat några mil på racern innan det är dags för tävling. Lollo som jag lånat cykeln erbjöd sig att ta ut mig på en runda, 4,5-5mil skulle den vara sa han. Vi blev faktiskt ett helt gäng. Det kändes som vi hade motvind hela passet, det blåste nästan storm. Jag fick slita ont ibland för att kunna hänga med. När vi var i Vrena och det var ca 2mil kvar började vi fantisera om allt vi skulle vilja äta. Har inte varit så hungrig på länge. Passet blev till slut 7mil och det tog 2 timmar och 35minuter. När jag staplade in genom dörren hade jag lärt mig att man INTE ska ha trosor under cykelbyxorna, ta med något att äta eller pengar om du ska cykla med Lollo han kan inte bedöma hur lång en runda är, man dricker mycket när man cyklar så länge dubbla vattenflaskor är bra att ha.

I dag var det dags för kraftlednings KM, ja jag vet det låter helt sjukt. Magnus har kommit på att om vi springer i en kraftledningsgata i 10,5 km så kommer vi att vidga våra mentala gränser. Det blev 11,16km och jag är rätt nöjd med min prestation, var rätt sliten efter de två tuffa passen i lördags.
Sen kom belöningen, vi åkte till Lisa och Jonnie och åt jättegod mat och lekte med deras underbara barn. Tack för en jättetrevlig lunch!
När jag kom hem var det dags att ta hand om lite trädgårsarbete och att städa undan inomhus eftersom Jonas uttryckte sig så här igår kväll:
- Du har inte gjort så mycket här hemma i helgen...

Kram J