Världens finaste tjej

Idag fyller världens finaste tjej Freja 1 år!

 

För ett år sedan var vi uppe och hälsade på i Åre hos Annelie och Lollo i deras stuga. Jag var rätt dålig, käkade mediciner som jag inte tålde och på eftermiddagen så ringde min kära bror Adde. Han berättade att de var på BB i Uppsala och att Josse fått havandeskapsförgiftning och att de måste plocka ut bebisen 11 veckor för tidigt. Ni som vet vad jag var med om tidigare den hösten kan tänka er hur fruktansvärt orolig jag blev. Annelie kan intyga hur jag vankade av och an och bara väntade på att få ett telefonsamtal. Klockan gick och jag väntade och väntade, 1000 tankar for genom huvudet. Till slut ringer pappa och gråter i telefonen och berättar att det blev en liten flicka på 850 gram och att alla mådde bra. Ja då brast det för mig också. Två veckor senare fick jag träffa Freja och några månader senare fick jag även frågan om jag och Jonas ville bli hennes faddrar. Ja vi är de stoltaste faddrarna man kan bli. 

 

Går framåt

I går innan pappa åkte hem så satte Jonas och han ihop trappräcket i delar. Bild kommer senare när jag laddat in den på datorn. Trappräcket kommer vi inte sätta dit förrän vi burit upp alla saker som ska upp på övervåningen, det blir lite lättare så.

 

Alla rör är dragna på övervåningen och de ska bara målas. Om värmen fungerar vet jag inte än, Jonas springer upp och ner och skruvar och donar men det verkar fungera. Det som ska göras nu är att lister ska upp och målas innan det kan tapetseras. Fönstret ska fixas klart och sättas tillbaka vid trappan. Trappstegen ska limmas fast och lister ska sättas dit. Trappräcket ska på sin plats.  Ja sen är det ju badrummet kvar men det känns inte som det är det viktigaste.

 

Den här byrån har jag laserat och nu står den på rätt plats. 

 

Tripp, trapp

Pappa har sågat ut hela trappen idag, den ska sättas fast vid ett senare tillfälle. Men alla bitar är sågade och fixade, det tog hela dagen. Han hade räknat med minst 1,5 dag. Vi är så tacksamma för all hjälp som vi får den är ovärdelig.

 

 
Delar av trappan
 

Jonas har sågat lister, fixat med dörren till kontoret, slipat väggar och säkert en massa andra saker som jag inte vet om. 

 

 

Jag fick lov att åka en sväng till Clas Ohlson och köpa grejer. Jag tog mig knappt tillbaka till bilen och jag mötte en äldre dam med rullator och hon sa åt mig att gå försiktigt… När jag kom hem letade jag fram kryckorna, jag tror inte det är bra att jag haltar som jag gör då får jag nog bestående skador. Dessutom var det skönt för nu smärtar det inte att gå. Jag har fixat klart med spjälsängen, här ska Bebben sova sen när den blir lite äldre. Överkastet är ett lapptäcke som jag har sytt.