Vad var det för bra med det här...

Igår fick jag verkligen fundera innan jag kom på vad det var som var för bra med det som hände. Jag hade varit i Jönköping och haft en utbildning till klockan 17. Hann köra 15min innan oljelampan börjar lysa på audin. Jag ringer Jonas och försöker ta reda på vilken olja jag ska köpa men det är svårt att kommunicera det över telefon. Tar en olja i butiken efter diverse överläggande. Frågar kassörskan om hon kan något om motorolja och hon svarar "nej men det finns en hemsida man kan kolla på". Så hon slår in registreringsnr på bilen och kollar vilken olja jag ska köpa och det var inte den jag tog men nästan. Sen kom nästa grej, jag har aldrig fyllt på olja, vart gör man det... Tar kort, skickar till Jonas och ringer honom. Till detta hör att det var ganska mörkt där jag parkerat bilen så det var inte lätt att se. Men jag upptäckte i alla fall själv vart jag skulle hälla oljan. Sen gick bilen kanon hela vägen till Nyköping. Fick köra sakta för det var runt 1,5 grad och lite regn. 
Så vad lärde jag mig på detta jo att det finns en hemsida man kan ta reda på vilken olja ens bil ska ha och vart man ska fylla på olja. 
 
Nu har hönsapönsarna börjat värpa. De tre senaste dagarna har vi fått 5, 5 och idag 6 ägg. Så häftigt och barnen är i extas. Däremot har ingen av maranhönsen börjat lägga ägg än, det ska bli väldigt spännande. 
 
 

Äntligen är kanonen min...

I klubben har vi en tävling som heter kanonloppet, den springer man i anslutning till årsfesten. Först är det en natt tävling på fredagen och sedan jaktstart på lördagen med handikappsystem som jag ärligt talat inte vet hur de gör. Natten gick bra, det var gemensam start och jag blev själv redan vid första kontrollen och inga av killarna hade min slinga först så jag fick springa själv. Först var jag i mål och 2 min snabbare än vad banläggaren trott. 
Som sagt var hur det där handikappsystemet räknas ut är nog ingen som vet för trots att jag vann med 12 min på natten så fick jag starta 17min efter Camilla. Dagbanan var 4km men sån tur för mig så var den riktigt svår med kontroller som låg i en sluttning och kartan är inte helt bra heller. Jag gjorde två mindre missar i början men när jag har ungefär 1,5 km kvar av banan så ser jag Camilla en bit framför mig. Så jag bet bara ihop och körde på fokuserade bara på mig själv och sprang om henne och höll henne bakom mig. Jag var 1,5min före henne i mål ungefär. Det här kommer säkert låta fjantigt men det var nästan så jag fällde en tår när jag stämplade i mål. 
Om man vinner så får man en inskription på en liten Stavsjö kanon och om man har 3 inskriptioner på samma kanon så får man den och 2008 så hade både jag och Johanna Ö två inskriptioner var. Jag gick ut före henne tror jag på dagen men gjorde bort mig totalt och hon vann och fick därför kanonen. Jag tycker kanonen är superfin och ville verkligen ha en kanon och den har jag fått kämpa för. Det intressanta var bara att när jag kikade på kanonerna sen på kvällen så visade det sig att jag fick den redan förra året men ingen har fixat inskriptionerna så därför visste vi inte om det. Jag vann 2010, 2011, 2016 och i år... 
 
 
Årsfesten var kul!
 
 

Diabetesloppet

I tisdags sprang barnen Diabetesloppet, alla pengar gick till forskning om barndiabetes. Jag hade ont i halsen men självklart skulle grabbarna springa. Man fick betala hur mycket man ville så vi betalade för några fler starter än vad vi utnyttjade. 
Grabbarna var taggade, 400m fick de springa runt Folkungavallen. De hade satt upp marschaller och sån tur var hade vi pannlampor med oss för det var mörkt ändå. Vidar fick springa själv och han gjorde det riktitgt bra, Eskil tyckte det var läskigt när det var mörkt så jag fick bära honom runt. Hur ska det gå för honom med nattorientering... 
I går åkte jag hemifrån 5:45 och höll en utbildning för ett företag, vi var ute i Stockholms skärgård. Det gick superbra förutom att jag redan innan hade lite ont i halsen och rösten blev inte bättre av att prata i 3h. Så idag har jag kraxat som en kråka men jag har jobbat hela dagen. Halsen känns bättre men jag kan som sagt var knappt prata. Jag hann bara hem och hämta barnen och åka på skogsbus, nu när det är inomhus är det klockan 17:15 och det är svårt för mig att hinna. 
 
Igår kväll var jag, Annelie och Lena på en superbra föreläsning i Katrineholm om Träna sin inre kondition och minska stress med Tomas Gunnarsson Kan verkligen rekommenderas!