Mission from God? Ny ytterdörr

Mission from God?

I lördags fick jag i uppgift att åka och handla foder som fattades. Foder är det som sitter runt fönster och dörrar, det finns massor av olika fina foder. Jag ska inte säga att jag blev tvungen utan jag erbjöd mig eftersom Jonas skulle ut och jaga. I alla fall tog jag skrutt bilen (Jonas bil) och allt började ju strålande... Jag åkte upp till soptunna och lade i handbromsen för att jag skulle slänga en påse i soptunnan. När jag satte mig i bilen och skulle köra iväg ville släppte jag handbromsen fast den ville inte som jag utan fortsatte vara i. Efter diverse svordommar och några nitar så släpte den.

Alla som känner Jonas vet att han är extremt noga med allt han gör och jag vill verkligen inte göra fel, därför kändes det verkligen som om jag var på ett mission from God. Eftersom jag absolut inte ville göra något misstag och köpa fel så tog jag med mig en bit som blivit över att jämför med.
Jag tog mig utan problem till Bettna såg som har mycket fina foder och bra kvalité, jag rekomenderar dem verkligen. Trevliga som attan är de också.

Det finns flera hallar som man åker in i och parkerar, man letar fram det man ska ha och lastar det i bilen. Jag hade tur, ingen i hallen och jag kunde utan att någon såg ta med mig min brädbit och ostört jämföra olika foder tills jag hittade rätt. Allt gick faktiskt ganska snabbt och jag lastade plankorna på takräcket och snörade fast. För att förhindra eventuella missöden tejpade jag också några varv så att plankorna verkligen skulle ligga kvar.
Betalning och hemfärd gick utan några problem och jag var mäkta stolt när jag kom hem, jag klarade det!


Ny ytterdörr
Äntligen kom den på plats den nya ytterdörren. Som jag har längtat. Vi har haft dubbla ytterdörrar som man hade någon gång i slutet av 1700 talet.
Pappa och mamma var på besök, mamma och jag lagade mat och pappa och Jonas satte dit dörren. Bra fördelning tycker jag, roligare att baka bröd och laga mat inomhus.

Nu kan vi äntligen göra klart hallen. Inte mycket kvar nu, lite klinkers vid dörren och några foder. Målningen återstår för mig också. Fina foder som inte är målade än.

sover dåligt...

Jag har problem med sömnen, den infinner sig inte riktigt som den ska. Vaknar på nätterna och dessutom hade jag pratat i sömnen i natt. Hur ska det här sluta???

Vi (mest Jonas om jag ska vara ärlig) jobbar med hallen. Det mesta av klinkret är lagt, det sista kan inte läggas förrän ytterdörren är på plats. Pappa och mamma kommer ner på söndag med våran nya ytterdörr. Då kommer den monteras och då kan vi göra klart hallen helt!!!

Här är några bilder så länge.


Kram

Johanna tid

Den här veckan blir det lite Johanna tid. Johanna tid är när jag får tid att göra sånt som jag tycker är roligt. Dessutom är det högvecka, dvs jag har 3 olika mängd i mina träningsveckor. Hög, mellan och låg vecka. Nu är det en högvecka, då är det svårt att få tiden att räcka ihop men jag hinner istället inte göra så mycket hemma.

I går gick jag upp 5.50, hade packat dagen innan och tog mig till gymmet när de öppnade 6.30. Hann gymma en timme, snabb dusch och sedan till vårdcentralen för att ta lite prover. Mitt blodvärde var inte lysande så därför ska jag kolla upp det ordenligt. Klockan 7.45-11.00 är det provtagning. Jag var där 7.45, då sitter redan 4 pensionärer där, min tanke är "det tar nog inte så lång tid". Det ska jag aldrig tänka igen, en bamsetidning och en damtidning senare är det äntligen min tur. 40minuter satt jag och väntade, 4 minuter tog det innan jag kom ut igen. Då hade de hunnit pumpa ut 3 rör blod.

Efter jobbet åkte jag och veckohandlade mat och återigen min turliga jag. Ställer mig i en kö och självklart tar den längst tid. När jag är på tur öppnar de kassan bredvid. Kunde de inte gjort det lite tidigare?

Hem och laga mat och diska. Packa om och drar vidare till världsmetropolen Stigtomta. Där var det pysselkväll i friluftsgården, dvs Hällens klubbstuga. Innan det hann jag testa på de fina skidspåren vid stugan.

Pyssla hann jag faktiskt inte så mycket men prata blev det en del. Scrap Inger visade en helt fantastisk låda hon gjort och genast var jag tvungen att prova men jag bestämde mig för att ändra lite på den och göra ett album istället. Återkommer med resultatet.

Dessutom har jag gjort en välgärning och kopierat bilkarta över Frankrike dit vi ska på träningsläger. Välgärning eftersom jag kopierat till de andra bilarna också.

På onsdag ska jag på Sun light på spa med tjejerna i Hällen Hillers, det är också Johanna tid!

Kram!