Mmmm bensin

Jaha nu tycker jag att det räcker med akutbesök för många år framöver. Igår klockan 15:30 kommer Jonas inspringande, jag förstår redan innan han hunnit in genom dörren att något hänt för det hörs när man springer på gruset utanför. Han skriker "vart har du den där informationen om man stoppat i sig något". Så jag springer ner och frågar vad som hänt och visar planschen som sitter i skafferiet i köket. Det visade sig att Jonas stått och målat bräder i garaget, Vidar gick omkring och pulade som vanligt. Bara det att Jonas glömt en liten youghurtburk med bensin i på marken. Det var inte mycket max 0,5 dl men Vidar tyckte det såg smarrigt ut så han provsmakade. Han fräste och spottade, det var inte alls gott tydligen...
Hur som helst så läste jag vad som stod. Så Jonas sköljde munnen på Vidar, jag ringde 112 och de skickade en ambulans. Har aldrig åkt förut men nu har jag gjort premiär. Vidar tyckte det var jättehäftigt med amublansen och visade stolt upp sin lilla mini akutbil. Hur proffsiga och trevliga som helst var personalen. Jag och Vidar åkte ambulans och Jonas åkte efter med vår bil. På akuten blev vi också jättebra omhändertagna. De lyssnade på lungorna, kollade syretillförsel och han fick inhallera någon ånga. Sen satt vi där under observation i 2 timmar. Vidar blev groggy av ångorna, för han stank bensin. Ett annat barn som var där sa "det luktar konstigt här". 
Vidar har sovit bra i natt men jag har sovit sämre, har vaknat flera gånger och kollat att Vidar andas. I morse åkte vi tillbaka till sjukhuset för att röntga lungorna och kolla att allt var bra. Det var det och vi fick åka hem igen. Vidar skötte sig så bra, de fick undersöka honom utan motstånd, han tyckte det var spännande. Han vinkade glatt åt all personal och charmade alla. 
Nu hoppas jag att han inte dricker någon mer bensin och att vi slipper åka till akuten på ett tag. 
 
 

Behöver semester...

Igår gick jag upp 5:30 för att åka till jobbet i Enköping. Tog med mig Vidar och ditvägen var inget problem. Hade sådan tur att min arbetskamrat Daniels tjej Agneta, som är mammaledig, tog hand om Vidar under dagen. Hemresan började bra när vi kom till Stockholm somnade Vidar och han sov ända till Vagnhärad. Där  vaknade han och började gråta, sen var han otröstlig. Tågvagnen var full med människor och jag försökte verkligen allt för att få honom att sluta. Jag gick och ställde mig i änden på vagnen där man går ut, tyvärr fungerade inte glasdörrarna så det hjälpte inte så mycket. Det tar ca 25min från Vagnhärad till Nyköping... Jag stod upp och vaggade Vidar och försökte få honom att sluta gråta men det gick inte. När vi gick av hjälpte två män mig av med vagnen och sa till mig att man inte kan rå för om barn gråter men att de förstod att man får panik men det är inget att göra åt, de andra har säkerligen förståelse för detta. 
Jag var nu svettig som f-n och trött som jag vet inte vad. Försökte ringa Jonas för att försöka åka hem med Vidar till honom. Tyvärr svarade inte han som vanligt (var tydligen ute och sprang den här gången) så jag fick åka direkt till friluftsgårdsmötet som jag skulle på som började klockan 18:30. Det drog ut på tiden som vanligt men klockan 20:30 åkte jag hem. Tjugo minuter senare var vi hemma, Vidar var helt plötsligt på bättre humör och mamma var totalt utpumpad. Jag gav Vidar välling, fixade i ordning honom för natten och lade honom i hans säng. Men han hade svårt att komma till ro, 21:50 gick jag därifrån då fick Jonas ta över.
Träning hann jag inte med och då blir jag skitsur på mig själv för att jag inte hann det. Sen säger Jonas när vi ligger i sängen att jordgubbsplantorna dör där ute...
 
Ja det är också en lång historia. Vi har tänkt länge att vi ska göra om jordgubbslandet men vi ville inte börja förrän det blev höst. I söndags tyckte Jonas att vi skulle sätta igång med det. Jag grävde upp alla plantor och började gräva loss den översta gräsytan där vi skulle utvidga landet. Det tog många timmar och i söndags hann vi bara lägga på sand, jord, gödsel och fräsa landet. I måndags lade jag på duk och hann plantera 6 plantor. Sen hade jag inte hunnit mer sen dess. Att Jonas har semester den här veckan och jag jobbar heltid det spelar ju ingen roll. För han kan ju inte göra allt!
 
Så igår kväll när han sade så blev jag så jävla förbannad och ledsen. Hade svårt att somna så jag ställde klockan på 6. I morse var jag ute och planterade de där förbannade jävla plantorna så nu är det klart. Klockan 7:45 när jag var klar och jag kommer innanför dörren då kommer Jonas och Vidar ner från övervåningen. Då vaknade de. 
Nu är det bara träningspasset igår som jag måste ta igen... 

Rutschkana? Nej men en till traktor

Ja vi tycker lite olika min man och jag. hittade en 4-5 meter lång rutschkana i plåt på blocket för 2300kr, riktigt schysst pris men min man var inte lika förtjust så tyvärr blev det ingen. Däremot tycker han att vi ska kolla på en till traktor att ha i reserv. Sen försökte han säga att Vidar behövde en egen... Aldrig i livet att vi köper en till nu, någon rättvisa ska det vara!