Snö

Vintern blev kortvarig, hoppas vi får mer snö så vi kan åka mer pulka. Hade hoppats på att åka på skidsemester men det blir nog ingen. 
Igår sprang vi långpass i några plusgrader bara 20 graders skillnad mot förra helgen. 
Annars har vi jobbat i ladan, jag fick isolera lite i förrådet och fick såklart inte göra som jag ville. Eskil har varit snorig så vi höll oss hemma. 
Läste precis att det går kräksjuka på förskolan men förskolan har inte meddelat det utan jag såg det på facebook... Känns inte kul att skicka dit barnen men vad ska vi göra.

Mer vinter tack!

I helgen hade vi många minusgrader. På lördagen skulle jag åka skidor men Jonas hade massor som han var tvungen att fixa så klockan 20 när han var klar skulle jag ha kunnat åka men då var jag trött efter minst 2h pulkaåkning och lek med barnen hela dagen. Dessutom var det -14 grader så jag fick köra crosstrainer istället. I söndags hade vi långpasset hemifrån oss, termometern visade -18,5 på morgonen och vi tänkte att det kommer nog inte så många. 9:45 var det 3 personer hemma hos oss men sen bara rullade det in bilar. Helt fullt var det. Det var kallt men gick bra att springa långpass för luften var inte fuktig. Jonas sprang med löparna och jag tog med de som skulle springa orienteringsslingor. Sen grillade vi och barnen åkte pulka, hur kul som helst. 
På kvällen tog jag mina skidor och åkte en timme på golfbanan i Jönåker, det gäller att passa på när det finns snö. Det var kallt men inte så farligt, det isade om kinderna i nedförsbackarna men så fina spår. Igår åkte jag en sväng på lunchen då var det -8 och kändes mycket kallare men det var för att det var fuktigare i luften. Det fick även Jonas märka av på kvällen, han fick avbryta sitt pass för han fick inte upp värmen. 
Nu säger de att det ska bli plusgrader i morgon vilket jag hoppas att det inte blir, hoppas de har fel som de haft hittills, det har varit kallare än vad de sagt att det ska vara. 
 
Jag har satt paprikafrön och hoppas att de ska ta sig.
 
 
 

Bästa dagarna

Fredagar är de allra bästa dagarna, då får jag vara med mina grabbar. Idag har vi lekt i snön, åkt pulka i över 1,5h i sträck, bakat bullar, åkt skidor (ok de åkte skidor på gården), skottat snö, lagat soppa. Fantastiskt väder, vi fick lite sol, dimma, lagom kallt och massor av härlig snö att leka i. Nu kommer en drös bilder från dagen!