Står inte ut längre

Nu är det 8:e dagen med halsont. Det är ungefär som igår gör ont när jag sväljer och det känns svullet i halsen. Jag vill/måste hitta på något snart annars blir jag tokig. Jonas åker och jagar, åker skidor, åker och handlar, fixar ute i hönshuset osv. Ja jag har hunnit sy lite men vågar knappt göra något anstängande. Idag ska jag i alla fall försöka mig på en prommenad på lunchen för jag måste komma ut. När jag slutat jobbet är det mörkt och jag har inte orkat gå någon sväng. Försvinn jävla halsont!
 
Jag har försökt spela fritidsresors gingel för Jonas nu jag vet inte hur många gånger men han bara fnyser. Känns jättekul, jag har tjatat sen i Oktober men det går skitdåligt. Visade Vidar en video över ett vattenland och han är på inga problem men Jonas är den som är svårövertalad. Kommer aldrig få åka någonstans! På sommaren då kan man ju inte åka någonstans för då är det ju så fint väder här hemma (enligt Jonas) och nu är det för kallt dit där jag föreslagit att vi ska åka (enligt Jonas...) Kontentan alltså kan man aldrig åka eftersom det aldrig passar. Jag är dömd att inte få åka någonstans från flera håll. Alla är emot mig!
 
Något annat vi pysslat med är att titta på Norges damer mot Falun. Marit hon är underbar, när jag fött då jäklar ska jag få sådana här muskler! Bilderna har jag lånat från nätet. 
 
 
 

BM besök

Idag har jag varit hos barnmorskan. Jag lämnade Vidar på förskolan på vägen och redan när jag parkerade bilen började han skrika åka bil. När jag försökte säga att han fick åka på eftermiddagen så började han gråta. Jag bar upp honom till förskolan och försökte förklara för honom att han skulle leka med barnen och sedan kommer pappa och hämtar på eftermiddagen. Vi fick åka hissen, det hjälpte litegrann men så fort vi lämnat av ytterkläderna på hans plats så började han tjata att han ville åka bilen. En fröken tog honom i famnen och ställde sig vid fönstret där man kan se alla bilar som passerar. Han grät när jag gick och även när jag vinkade till honom i fönstret. Han slutade säkert efter några minuter men det är jobbigt i mammahjärtat. 
 
Jag åkte vidare till barnmorskan, Frida följde med mig idag på besöket. Det mesta såg bra ut. Hjärtat slog som det skulle, inga problem att höra det och jag hade låg och fin puls. Magen hade växt som den skulle, lågt blodtryck, bra blodvärde men tyvärr var det något i urinen som inte var super så det provet fick hon skicka på odling. Hoppas det bara beror på viruset jag har, kände bara att jag inte orkar mer just nu. Två barn på förskolan spydde tydlingen igår, det vill vi inte ha heller. 
Det barnmorskan sa var att jag inte fick sitta för mycket utan måste gå korta promenader under dagen så nu måste jag göra det till en rutin. Nästa besök är om 4 veckor. 
Idag kan jag i alla fall svälja utan att jag nästan svimmar av smärta, men det gör fortfarande ont. Fick i mig frukost och har kunnat dricka vatten idag. Alltid något, ser det som ett framsteg.

Skit också

Ja här är det deppigt värre. I 5 dagar har jag haft ont i halsen, igår var det lite bättre men idag när jag vaknade kunde jag knappt svälja. Ringde vårdcentralen och fick en tid, läkaren befarade halsfluss men det var det inte utan halsvirus. Både bra och dåligt sa han eftersom jag inte behöver äta penicillin och inte så roligt eftersom det inte finns något att göra åt det utan att bara vänta ut det. Känner mig helt knäckt. 
 
Igår klippte Pernilla Vidar, tur det eftersom Jonas tjatat hela helgen om hur långhårig Vidar var. Det var morfar dag igår så morfar tog med honom till Pernilla så att hon kunde klippa honom. Så här fin blev han. 
Sen lärde sig morfar något nytt igår men det låter vi vara osagt ;-) 
 
 
Idag är Vidar på förskolan igen, han har inte varit där sen för förra onsdagen... hoppas han får hålla sig frisk nu.
 
Vi började renovera fönstren som ska sitta i hönshuset i helgen. Jag tog bort gammat kit. Fönstren är så fina, skulle gärna ha dem i min atelje men tyvärr tillhör de hönshuset. Jonas har renoverat som attan i hönshuset, ska försöka ta en bild och lägga upp. Förhoppningnen är att vi ska kunna skaffa höns i vår. Tänk att få egna ägg! 
 
 
För ett tag sen tog vi en familjeselfie.