Bygga växthus med en perfektionist

Ja det är inte lätt. Jag försöker säga att jag kan göra det eller det men det är som sagt var inte så lätt när Jonas är en perfektionist och inte litar på att jag gör det tillräckligt bra så jag blir någon slags betjänt som gör det jag blir tillsagd. Skotta grus har jag fått göra och kratta det, Alla tegelstenar bar jag in och lade innanför muren som är gjuten. Sen får jag bada tegelstenarna innan han ska lägga dem på plats, vattna muren får jag också göra. Man vill inte klaga på värmen men det har varit lite för varmt så vi har fått mura på morgonen och på kvällen, det brinner för fort annars. Det går sakta framåt och om det är klart innan vi tar semester är jag tveksam till men fint blir det i alla fall. 
 
 
Eskil har lärt sig att cykla själv utan stödhjul, han är superduktig så länge han koncentrerar sig på det han gör. 
Barnen hade mys i tältet på studsmattan när jag och Jonas byggde mur. 
 
Tyvärr så hände en olycka igen i lördags. Eskil ramlade och slog i en tand i en stol. Efter ett tag upptäckte vi att en tand flyttat lite på sig så det blev samtal till 1177 och åka till akuten. De kunde tyvärr inte göra något. I söndags hade han världens fläskläpp och svullnat upp mot näsan och under läppen var det mörkblått. Igår fick Jonas åka med honom till tandläkaren och Vidar fick hänga på mitt jobb under tiden. Nästa torsdag ska vi dit igen och då har förhoppningsvis svullnaden gått ner. Då kanske de drar ut tanden. Det är en fram/hörntand. 
 
 
Kycklingarna växer.
Vidar lagade mat med mig i Söndags, superduktig och så stolt var han. Fisksoppa ala Anna blev det. 
I torsdags var jag med jobbet på Yasuragi och testade yoga... jag somnade på slutet. 
 
 
I morse släpade jag mig upp 5:30 för att åka och simma med Robban min ÖtillÖ kompis.
 
 

Sådär

Det känns som våren varit sådär tyvärr mycket har hänt på det privata planet och jag har inte haft lust eller ork att skriva här tyvärr. 
Natt SM gick OK men tyvärr fick jag inte in någon riktig fullträff, en 6:e plats 2:14 från guldet. Men jag fick inte förbereda mig som jag ville heller så kanske var 6:e plats bra men ändå lite besviken. 
 
Mycket hände på samma gång och jag har lärt mig att man inte får tänka "fan vad bra det går just nu" för då är det någon jävel som klubbar ner en. Var i bra form, hade precis sprungit ett 6km lopp utanför Norrköping när jag får ett samtal från min svägerska att min mamma kollapsat. De fick göra HLR och hon fick hållas medvetslös hela natten, 1,5 vecka låg hon på sjukhus mestadels på intensiven. Det som de hittade var att en lunga läckte. Hon mår bättre nu men trött. Samtidigt som det hände hade mina båda barn vattkoppor, hur mycket som helst och Eskil hade feber. Dessutom hade Jonas och jag delade åsikter om vad som var viktigast här i livet. Jag besökte mamma torsdag och halva fredag och åkte sedan hem och tog barnen. På kvällen fick jag feber och frossa och lördagen vaknade jag med världens halsont. Så det blev inget 10-mila för mig. 7 dagar hade jag halsont, bara halsont... 
 
Sen har det varit tjafs hemma om att Jonas tycker jag är borta för mycket. Han tycker att vi sprungit så många år nu och att vi ska vara hemma på helgerna och jag tycker det är superkul att springa men han har ingen förståelse så det är jag som får ge mig. 
 
Jag fick i alla fall springa ett 21km traillopp, han sprang också. Han var tvåa och jag vann damklassen för 2 helger sen. Så jag försöker gå upp tidigt och träna innan jobbet eller på luncherna som vanligt. 
 
Eskil har fyllt 3 år, hade kalas och var så nöjd med det. Så stor han blivit det går alldeles för fort.
 
Annars bygger vi växthus, det går väldigt långsamt framåt pga att de vi beställde grus av glömde bort oss...