Klänningen klar

 

Ja jag har lyckats sy klart klänningen, nu ska jag lämna in den på strykning eftersom jag inte vågar göra det själv. Igår började jag med Jonas kravatt, testade att sy en i ett annat tyg först som test för att se hur den blev. Vi har lite för mycket annat för oss på kvällarna så jag hinner inte riktigt med. Jag har även hittat en bild på hur jag vill att buketten ser ut, helt underbar och verkligen min stil, hoppas Åsa kan tillverka något sådant. Nu tickar tiden på och jag börjar känna lite panik men det känns kul också.

 

Trädgårdslandet

I fredags fick jag ta mig till Enköping efter jobbet eftersom jag på lördagen skulle till Uppsala och tågen går inte så bra på helgerna. Jag fick träffa mitt fadderbarn Freja och umgås med henne ett tag, hon gör mig så glad!

 

 

Jag också hälsa på min kompis Sanna som flyttat ut på landet i en lägenhet, inspekterade hennes trädgård och hann umgås. Mina föräldrar hann jag också träffa även om jag i 2h satt och letade igenom gamla fotoalbum.

 

 

I lördags var jag och lillebror en sväng i Uppsala innan vi åkte hem till mig i Nyköping. Som vanligt lagar vi alldeles för mycket mat som vi inte orkar äta upp. Vi tittade på melodifestivalen och jag somnade när de började dela ut poängen. Igår gick jag som vanligt upp tidigt och hann röja i köket bakade bröd, gjorde mysli och mixade ihop specialgröt. När lillebror gick upp så hjälpte han mig att så i landet, han var jätteduktig och nu är allt sått förutom potatisen. Det ska göras nu i veckan. Lillebror och jag åkte till Blomsterlandet och handlade blommor till vår mor och några blomlådor till lillebror som han ska ha på balkongen. Innan han åkte hann vi plantera egna grönsaker i dem, ja kanske lyckades jag påverka honom lite.

Det blev tomt när lillebror åkte hem och jag längtar redan tills nästa gång vi ses. Jag fortsatte jobba i trädgården och flyttade diverse växter, planterade i krukor och var ganska nöjd med det jag hunnit med under dagen. På kvällen hann jag dessutom sy klart min brudklänning, nu har jag bara det och det och det och det kvar…  Jag måste börja ta tag i alla saker som är kvar nu.

Uppsala

Igår var Jonas och jag i Uppsala. Jag hittade en helt underbar lekpark i stadsträdgården, varför finns det inte så fina lekplatser i Nyköping? Fast om det inte blir några barn så spelar det ingen roll, då behöver vi inte gå till någon lekpark.

 

 

Vi hann med ett megasnabbt besök på min favoritaffär Yll och Tyll, två garnnystan blev det. Inte en av Jonas favoritaffärer precis men efter det jag fick utstå i söndags så tycker jag att det var rätt att han fick följa med mig till en garnaffär. I söndags kollade vi på en asstor jordfräs, jordfräsarnas jordfräs… I 1h och 40min var vi och tittade på den och det slutade med att vi köpte den. Nu ska Jonas och hans pappa laga den. Visst det är bra för landet men det var rätt tråkigt för mig att följa med och lyssna och titta på jordfräsen.

 

Ja livet fortsätter att jävlas för mig men jag orkar inte just nu.