Tacksam

Jag är så tacksam att jag fått gifta mig med den underbaraste människan på jorden. Jag känner mig så lyckligt lottad och så himla glad. Har varit så trött de senaste dagarna och igår fick jag lov att gå och lägga mig ett tag när jag kom hem på kvällen. Eftersom jag är som jag är… så bad jag om ursäkt 1000 gånger (ja ni vet hur jag är) men Jonas bara skakade på huvudet och sa att jag skulle lägga mig ett tag. Han lagade maten och väckte mig när den var klar. En del säger att kärlek mattas ut efter åren men jag är minst lika kär eller till och med kärare nu.

 

 

Sedan har jag dessutom mina underbara vänner och familj, vilken tur att jag har er! Ni gläds med mig i medgångar och tröstar i motgångar. Jag lovar att jag gör detsamma för er,  jag skulle göra allt för att ni ska må bra.

Kram på er!

Bröllopsdagen

Ja efter allt strul som varit innan bröllopet så var jag ganska nervös när väl dagen kom. Vi åkte tidigt ut till Nynäs, vi hade en släpkärra med scenen, en annan fullproppad med grejer, min pappas bil var fullastad, lillebrors bil var fullastad och dessutom kom Bernhardssons förbi med en lastbil så att vi kunde få med oss både kylskåp och frys.

 

Vi Nynäs anslöt både Jonas mamma Ulla, Christer, Jonas pappa Roland, Inger och hela familjen Bernhardsson. Klockan var då 8:15 och frisören skulle komma 9:00, men hon kom redan 8:15. Men hon började med att locka löshåret och plocka fram grejer. Jag sprang mest runt, Annelie hade full koll på vad som skulle göras. 9:00 satte Pauline igång med håret och 10:30 kom sminkösen Elinor och sminkade mig. 11:30 var jag klar och då var vår stab redan klar med alla förberedelser, de hade dessutom ätit lunch. Allt gick så smidigt och alla som hjälpte till var så duktiga. De hade dessutom hunnit fixa vid vigselplatsen, satt upp tältet som Jonas och jag sov i under natten. Helt fantastiskt. Jag fick i mig lite mat under morgonen och lunchen sån tur var. Fotografen var också tidig, han gick och rekade lite medan Jonas och jag svidade om. Klockan 12:30 började vi ta kort och de vart så himla fina, Janne visade oss bilderna vartefter han knäppte så att vi skulle se om de passade oss. Vi tog på lite olika ställen och vandrade mot vigselplatsen där vi berättade hur allt skulle gå till. När det var 25min kvar kom jag på att jag glömt telefonen och att vigselförrättaren skulle ringa mig på den. Jonas fick snabbt gå ner och leta efter henne medan jag gömde mig.

 

 

Sen var det en lång väntan, det var meningen att pappa skulle hålla mig sällskap men ja vart han var är det ingen som vet… Pappa kom och hämtade mig precis när vi skulle gå. Vi kom gående framifrån, det var därför jag var tvungen att gömma mig så tidigt. När jag började se alla människor som stod och väntade blev jag så glad och förvånad att de var så många. Tänk att alla de här vännerna kommit för att se Jonas och mig vigas. Jag blev så rörd. Jonas var helt fantastisk snygg och lillebror och storebror spelade gitarr när jag kom gående. Mina fina bröder!

Ingrid (vigselförrättaren) läste en dikt för oss och lillebror sjöng en sång till innan Jonas och jag lovade att älska varandra i nöd och lust. Vi fick höra en till låt och sedan var det dags för att gå ned för berget. OK jag erkänner jag kanske hade lite bråttom, men jag var ju så nervös.

 

Vi gick ner till festlokalen och väntade på de andra, det serverades mousserande vin och cider, vi skålade och fick gratulationer. Gästerna fick gå en parkorientering med tipspromenad om Jonas och mig. Vi öppnade presenter och det fanns möjlighet att spela lite boule och umgås.

Vid middagen så serverades avakadoröra med en romklick på, jag gjorde niten att dricka flädercider till och de smakerna gick inte riktigt ihop. Huvudrätt var rökt dovhjort, rökt vildsvin, rökt kalkon, quornfiléer, potatissallad, sallad och bröd. Efterrätt kaffe, the och kärleksmums och lite senare på kvällen chokladmoussetårta och bröllopstårta. Runt 1 halv 2 serverades även korv för de som var kvar och var hungriga.

Under kvällen fick vi höra många fina tal av min pappa, Jonas pappa, min storebror, Thomas Lenninger, Anna Zetterberg och Magnus Karlsson och Jenny Dahlrot sjöng en jättefin låt för oss. Helt fantastiskt, jag fick tårar i ögonen hela tiden.

Vi hade inte hunnit öva på valsen så det fick bli en tryckare istället. Och mycket dans blev det, jag fick till och med beröm av min lillebror för att jag var så duktig på att bugga. Han har tävlingsdansat när han var yngre och har inte dansat med mig på mycket länge.

Vi skar upp bröllopstårtan med en ”liten” kniv… och självklart hade vi en traktor som tårtdekoration. Den fanns bara i grönt när jag köpte den så jag målade om den till röd som våran traktor är.

Gästerna droppade av och runt 2:30 var det nästan bara familj kvar och några som hjälpte till att plocka undan som ändå skulle sova på vandrarhemmet. Så Jonas och jag gick upp på berget till vårt tält där vi spenderade natten.

Vilken fantastisk dag, bättre än vi kunnat föreställa oss att den skulle bli. Vi är så tacksamma till alla som hjälpte oss. Vi bjöd in 90 personer och 80 gäster kom, det är helt fantastiskt. Tack till alla som var med och gjorde en kanonfest, vilka underbara människor vi känner.

Och ett extra tack till våra familjer och familjen Bernhardsson, utan er hade vi inte fixat detta!

Massor av kramar Johanna

 

 

Vem är Johanna Engström?

Ja numera kan jag titulera mig fru Johanna Engström. Känns konstigt, vem är det? Har mest kännt mig förvirrad idag men det beror nog mest på sömnbrist.
Här kommer i alla fall en bild från bröllopet, nu ska jag gå och lägga mig. Är så trött efter en helt fantastisk fest.
Tack till alla er som var med och förgyllde våran dag och till er som hört av er till oss och lyckönskat oss.