Nytt objektiv

I måndags förmiddag beställde jag ett nytt objektiv och i tisdags kunde jag hämta det på utlämningsstället. Här är två av bilderna jag tog, det är inte helt lätt att fånga rätt ögonblick och modellen är inte alltid stilla heller. Jag får öva.
 
 

Annars tar det här med förskoleplatsen och illamåendet mycket av min energi. Har mått fruktansvärt illa i två dagar nu och igår spydde jag upp hela middagen.
Jag ringde till förskolechefen i Svalsta igår och hon beklagade självklart detta och tyckte att det inte var kul alls att tvingas tacka nej till barn.
Jag är både ledsen och förbannad på kommunen, jag tycker att de har ett skitsystem jag hade inte haft några problem att ställa honom i kö ett år innan men det kan man inte. Nu har vi ca 1 vecka på oss och bestämma oss om vi ska tacka ja eller nej till den platsen vi är tilldelad.
 

Fotokurs

Igår var pappa och jag på del två av fotokursen. Vi har lärt oss massor av roliga saker och idag beställde jag ett till objektiv, köpte stativ och fick en ny kameraväska av pappa. När jag har lite mera tid ska jag lägga upp lite foton. Igår kväll åkte Vidar och jag till Enköping eftersom jag och lillebror håller i utbildning i Stockholm både idag och i morgon. Vidar får tillbringa tid både med mormor och morfar. Ikväll hann jag, pappa och Vidar åka en sväng till Västerås och gjorde några ärenden. Jag hann även med en promenad med Pernilla vilket var välbehövligt. 
 
 

Knäckt

Idag knäcker Jonas ur sig att han fick ett sms när han var hos Marcus om att Vidar fått en förskoleplats. Jag har inte fått något sms alls, vilket känns väldigt konstigt. Hur som helst så loggade jag in på kommunens sida, vilket förresten är ett riktigt skitsystem, svårt att navigera och man kunde inte göra något alls. Mycket riktigt har Vidar fått en plats men inte alls där vi önskat utan på andra sidan stan. Jag mailade och ringde den som var samordnare här och jag fick precis samma svar att det var fullt överallt här och hela innerstan. Vi har två veckor på oss att tacka ja eller nej till platsen. Tackar vi nej och ställer oss kö nu igen så är det 4 månaders platsgaranti igen. Jag ställde Vidar i kö exakt 4 månader innan, för man får inte ställa barnet i kö innan eller kötiden räknas inte förrän 4 månader innan. Kommunen har sedan 4 månaders platsgaranti och då kan man få plats vart fan som helst. 
Jag försökte säga att det här inte var miljövänligt alls eftersom jag jobbar hemifrån vissa dagar och ska jag då sitta och köra ca 2 mil dit och 2 mil hem. Dessutom vill jag att Vidar ska gå på en förskola med barn som han förhoppningsvis hamnar i förskoleklass med och som han dessutom kan träffa på fritiden. 
Vi kan tacka ja till platsen och önska om förflytting till Svalsta. I höst ska den nya förskolan vara klar och med 99,9%  chans så har vi en plats då (om förskolan är klar då om det inte blir förseningar och med tanke på hur den här kommunen är så litar jag inte på att den är klar). Alltså tycker de att Vidar ska lära känna fröknarna och barnen på den här förskolan som vi blivit placerad på och sedan efter mindre än 6 månader (i mitten av maj är det beräknat att nästa bebis ska komma om allt går bra och sedan är det semester) och sedan lagom när han skapat sig relationer så ska han byta förskola och få nya fröknar och kompisar. 
Jag förstår inte hur de tänker, inte tänker de på varken miljön eller barnen i alla fall. Det vore så mycket bättre om man kunde ställa sig i kö mycket tidigare så att de ser hur många barn som ska börja förskolan så att de kan planera lite bättre. I Svalsta har det varit trångt länge och skolan fick lov att överta en del av förskolan. Ändå så tog det flera år innan de bestämde sig för att "jo vi behöver nog bygga en större förskola"). Det skulle de ha tänkt på mycket tidigare men som sagt var vi som bor på landsbyggden är inte så viktiga.
 
Nu vet jag inte hur jag ska göra, ska jag vara mammaledig tills nästa barn föds så att Vidar kan börja på "rätt" förskola i höst. Jag som tyckte att jag hade nog problem med mitt illamående.