Ny omgång ägg

Vi fick bara 8 kycklingar så nu förbereder vi för att kläcka en ny omgång. Jag hälsade på de som köpt mammas och pappas gård de har en fågelfarm. De hade 6 olika sorters höns så jag köpte 20 ägg. Sen kom jag på igår att jag gärna vill ha några Maranhöns så jag hörde av mig till en kompis och hon hade sådana höns. Så där var jag idag och köpte 6 st ägg. Sen ska vi få ägg av Ulla igen som vi brukar få av. De hönsen blir ju så fina. Hon jag hälsade på idag hade de finaste topparna jag sett. Hur mycket skit kan man ta?

Önskar jag kunde skriva att helgen varit kanon men det har den inte. Vi lyckades bli sjuka ont i halsen och förkylda och det är tyvärr inte bättre nu heller. Eskil har varit jättesnorig och Vidar har hostat som bara den. Sen har Jonas grävt från klockan 7 till klockan 21 varje kväll förutom igår söndag. Det började med att vi var på fest i onsdags kväll och det drog ut på tiden innan det blev dans så jag "fick" bara dansa i ungefär 10 min innan jag märkte att Jonas ville åka hem för de kom ut med grävaren redan onsdag eftermiddag fast de skulle komma klockan 10 på torsdagen. Så han ville hem och sova så att han kunde ut och gräva så jag som hoppast på dans fick köra hem oss. Dessutom hände en läskig sak när en av våra kompisar på festen svimmade och slog i bakhuvudet, detta hände i början av festen. Troligtvis var det blodtrycksfall men både han och vi andra blev väldigt rädda och chockade så jag och en till körde hem honom till hans fru för observation.
 
Temat på festen var stilfult men smaklöst...
 
 
Det börjarde med att grävaren inte gick in i dörrhålet så vi fick ta bort en bräda i dörröppningen. Då åkte jag och hämtade barnen som sovit hos farmor. Där blev jag kvar ett litet tag för jag hade inte träffade henne på länge och jag tycker inte att man bara hämtar barnen. Lämnade mobilen i bilen så när jag satte mig i bilen hade jag flera missade samtal. Jonas ringde precis då och var skitarg för att jag var sen. 
Sen grävde han inne i ladugården och jag körde traktorn, han lastade i skopan och jag åkte och tömde. Barnen satt i traktor med mig och Vidar satt lungt och snällt och tyckte det var ok men Eskil tröttnade och blev ledsen. Jag fick då försöka underhålla honom och ta loss honom från säkerhetsbältet mellan körningarna så han fick leka med ratten på traktorn. Vår traktor är gammal och även ett original så ibland låser sig bromsen när man lagt i en växel så ena bakdäcket låser sig. Och är man "dum i huvudet" som jag så kanske man inte fattar direkt att ena bakdäcket låst sig...
Dessutom lös en varningslampa i grävmaskingen så Jonas ringde de som han hyrt den av så en kille kom ut och då stod den still i 1-1,5h. Det var något filter som var igensatt... och inte på grund av oss utan dåligt underhållen. 
Nästan hela torsdag körde jag traktor och när jag inte gjorde det fixade jag mat och mellis. Fick åka och köpa pizza på kvällen vilket grabbarna blev överlyckliga över.
 
 
 
 
 
 
Vi gräver ur för att vi ska gjuta nytt golv och vissa delar ska var det var isolerat under och det låg ca 30-40cm matjord en bit under. Den kommer sjuka och då kommer golvet att sjukna på vissa ställen. Därför grävde vi ner till lerjord och lade duk, sedan skulle stenmassor tillbaka. Jord och stora stenar körde vi ut.
 
 
I fredags hjälpte Jonas pappa till, han körde traktor. Då stannade grävmaskinen helt plötsligt och den här gången ringde inte Jonas någon för han upptäckte ju redan dagen innan att han var bättre på att felsöka själv än killen som kom ut så han upptäckte att ett annat filter var helt igensatt som gjorde att maskinen blev överhettad så det blåste han rent. Samma sak här det berodde inte på oss utan att de inte servar sina maskiner som de borde. Jag tog barnen, gjorde 10 liter rabarbersaft, rabarberpaj, lagade mat, middag och fixade mellis, smörjde in barnen med solkräm men glömde mig själv så att jag brände mig på ryggen. Fixade så att barnen kunde bada i baljor och hade sönder vårt parasoll. Ja det hände när jag ställde det på marken för att skydda barnen mot solen när de badade nakna i tunnorna. Vilket jävla pucko jag är... Sen hann jag även vattna nästan alla växter i trädgården och då kan jag berätta att vi tar vatten i från ån så det kan vi använda tills det inte finns något i ån, mycket bra investering av pump och slang från ån. När Eskil sov klippte Vidar och jag gräset i hela trädgården. Satte upp studsmattan med hjälp av grabbarna, vad glada de blev över att få hoppa i den. Jag lyckades grilla själv på kvällen, vilket jag var väldigt stolt över, korv blev det och bra grillade blev de också. 
 
 
 
I lördags var det bara vi igen så då fick jag köra trakor och barnen sitta med då lyckades den värdelösa frun med bedriften att traktorn började läcka olja. Dessutom så stannade hon inte direkt för hon övervägde om hon inte skulle säga något och låtsas som ingenting men kom fram till att det kunde hon inte göra det var nog värre så hon åkte 10 meter med traktorn innan hon idioten stannade traktorn och stängde av den. Det var inte heller bra och dessutom hennes fel...
 
 
 
I söndags skulle de hämta grävmaskingen vid 10 och klockan 9 var Jonas klar med grävandet inne i ladan. Då tänkte han att han skulle gräva upp några buskar runt ett träd så jag tänkte att barnen och jag kunde ta gräsklippartrakorn och kärran och hämta buskarna på. Då lyckades jag med bedriften att "förstöra" gräsklippartrakorn också. Hann backa ut den ur sitt garage och koppla på kärran sen så drev traktorn inte, alltså den åkte inte framåt eller bakåt helt plötsligt. Ni kan tänka er hur det kändes att gå och berätta det efter allt skit som hänt i helgen. Hur som helst så tyckte Jonas det var så viktigt att grävmaskinen var lastad till 10 när de skulle komma och hämta den. Jag försökte säga att vi gräver tills de kommer. Vi hann ju inte ens börja med grävningen för växthuset och så blev det... inte grävt alls. Och tror ni de hämtade grävmaskinen i söndags? Nej den hämtade de idag.  När Jonas mamma och Christer kom på besök så sa Jonas att jag förstört gräsklippartraktorn. Farmor fick blomma och chokladask på morsdag (som jag och barnen fixat dagen innan så klart...) Vi släppte ut kycklingarna som är ungefär 1,5 månad i buren på tomten så att de får vara ute.
Efter lunch märkte Jonas att mitt tålamod och humör inte var det bästa. När han sa att han inte fixat någon morsdagpresent att han haft "annat att tänka på" och inte haft tid då brast det för mig. Jag sa som det var att jag var jättebesviken men inte förvånad. Att jag fixar presenter till alla, det är alltid jag som fixar men det är fan nästan aldrig jag som får presenter. Vad ska jag göra för att du ska förstå att du är det bästa som hänt mig säger han, ja visa lite jävla uppskattning någon gång och inte skälla på mig hela tiden så jag. Och han fattar inte att han skällt på mig hela helgen. Att han låter väldigt negativ när han säger saker, som t.ex att jag inte fattade att bromsen på traktorn gick i (och det händer ganska ofta vilket är jävligt störande), det var tydligen inte mitt fel att en slangjävel på traktorn släppte och det började läcka olja även om han var jävligt sur och negativ och ifrågasatte hur jag körde osv, att det faktiskt inte var mitt fel att gräsklippartraktorn slutade driva, tydligen var remmen dålig och den hade hakat upp sig (för han reparerade den direkt i söndags). Jag funderar på att spela in exakt hur han säger saker till mig och sedan spela upp det för honom så att han får höra hur fan han låter. I morse gick jag upp tidigt för att åka till Enköping, konferens hela dagen med företaget och jag fick hoppa innebandyn (eftersom jag inte är helt frisk (klappar mig själv på axeln för att jag avstod)) men middagen var jag med på. 
 
 
 
Jag hoppas jag kan vara lite mer positiv i mitt nästa inlägg, ber om ursäkt för allt negativt i detta. 

Present...

Ikväll ska vi på 40 + 40 årsfest och temat är stiligt men smaklöst... ja vad fan har man på sig då? Får se vad jag... hittar på för Jonas han har ingen aning och han bryr sig tydligen inte heller. 
Jag sa åt honom att köpa presenter när han skulle handla förut idag. Vad då presenter står det något om det på inbjudan sa han. Nej men det är ju deras födelsedagsfest och de bjuder på mat... Han tyckte han hade andra saker att koncentrera sig på som att laga bilarna. Det har tyvärr strulat med båda bilarna, bromsar, airbag lampa, termostater osv. Skit roligt, NOT! Men fortfarande är man bjuden på FÖDELSEDAGSFEST så är det väl brukligt att ta med sig en present kan man tycka. 
Jag försökte säga att då får väl jag åka på min lunch och handla men det slapp jag i alla fall. Nu hoppas jag bara att han handlat någon present. 
Kläderna då, ja jag har tagit fram någon skjorta och slipsar som inte passar ihop. Men tyvärr har han inga med mycket mönster i. Hade jag haft tid vilket jag aldrig har och jag hinner ju aldrig åka in till stan och handla så hade jag köpt något schysst. Han kan väl gå naken, det måste ju räknas som stiligt men smaklöst... då prasslar ju inte kläderna heller.
 
 
Trots att jag försöker säga ifrån och inte tar på mig saker så är det folk som försöker att få mig att göra grejer. Men du kan ju vara med på våra möten endå fast du bytt kommitte så att du kan förmedla vad vi säger på våra möten... Ja för jag har ju all tid i världen och då skulle ju Jonas bli supernöjd om jag var borta ännu mer, eller inte. 
 
Alla förutom Jonas vill att jag ska göra mer grejer, han vill att jag helst ska vara hemma hela tiden, inte jobba med jobbet utan göra grejer på gården. Träffa människor... Nej, åka på möten... Nej, Göra något för min skull... Nej, Köpa grejer... Absolut INTE. I morgon har klubben en träning, det kan du glömma sa Jonas. I helgen har vi hyrt grävare, den kommer i morgon eftermiddag, träningen är på förmiddagen. Jag ville springa en tävling på söndag (som också är morsdag men det har han ju glömt/skitit i som vanligt)  i Oxelösund och den fick jag inte heller springa. 
Åh vad jag ser fram mot en långhelg hemma så att jag kan städa, tvätta, laga mat, diska, inte träffa folk, kanske få köra grävmaskin och fixa i trädgården. Om jag har tur kanske jag får träna något... 
Hoppas ni andra får en schysst helg.