Nästan klart golv

Ja det tog 3 dagar extra att fixa golvet men nu gungar det inte lika mycket så det är ju bra. Vi har lite kvar att fixa med det men som sagt var nu kan vi börja med det vi egentligen skulle göra. Vi har fortfarande inte fått något svar från någon av de 3 isoleringsfirmorna vi skickade förfrågan till. Min ledighet börjar lida mot sitt slut och tyvärr har jag inte hunnit mycket som jag ville göra för kul skull. Vädret har inte varit det bästa och vi behöver verkligen bli klara med övervåningen. Jonas är ledig en vecka till och jag börjar jobba på onsdag eftersom vi inte fick ha någon semester i augusti.

Jag längtar till vi kan flytta upp på övervåningen och sova i en riktig säng men det lär dröja.

Extra jobb...

Ibland händer det saker som gör att man får extra jobb, vilket inte är så kul. Jonas skulle byta några golvplankor på övervåningen men det slutade med att vi fick bryta upp halva golvet för att de reglar som golvplankorna låg på hade fått börjat ruttna av fuktskador. Inte kul alls. Det tog halva dagen att bryta upp golvet och sedan fick vi köpa reglar för 1400kr.
 
 
Nu ska de gamla reglarna bytas ut och spån fyllas i golvet innan golvplankorna ska tillbaka. Vi tappar 2-3 dagars jobb på detta. Inte så kul när min ledighet börjar nära sig sitt slut. Inte har vi hunnit paddla något heller som vi tänkt göra. Det skulle bli våran semester men eftersom vädret inte varit på sin bästa sida och vi har haft en massa annat att göra så får vi strunta i det...

Tråkigt bemötande

Vi har köpt en massa fruktträd till vår trädgård, alla utom ett har tagit sig och det är det allra dyraste. Annelie var här och tittade och föreslog att vi skulle åka tillbaka och visa bilder på trädet. Hon trodde det kunde vara rost, om det är det så är det inte vårt fel. Och om det är rost kan det sprida sig till de andra träden.
Vi har gjort enligt konstens alla regler när vi gräver ner det och fixat och donat. Hur som helst åkte vi dit och visade bilderna och berättade att vi köpt det för endast någon vecka sedan. 
Han sa att det fått för lite vatten... har ni vattnat osv. Vi har fått massor av regn och just där trädet står har vi fått dränera för att det är så blött så det kan inte vara att det fått för lite vatten. Men han gav sig inte. Hemma hos honom var det minsan tort i marken nu trots att det regnat så mycket förrut. Men vi har lerjord och vi har grävt och tittat det är blött. Vi fick rådet att vänta någon vecka och att klippa av några grenar. 
Molokna åkte vi därifrån och det kändes inte alls som han trodde på oss, så trist.