Advent

I söndags var det första advent och jag hann iallafall fixa köket. Vinterstassen på på soffan, den gjorde jag förra vintern och jag älskar tomtarna som är på kuddarna.

Rörmokaren kom i lördags... jag sa ju att man inte ska tro på hantverkare. I alla fall tog det tid men de blev klara så jag målade alla kopparrör vita så att de ska smälta in med väggen bättre. Jag hann måla portalen.

 

 

Det snöade en massa i helgen och vi fick användning av traktorn, Jonas ögonsten. Här är han helt salig över att få använda den.

 I fredags skulle jag hinna ut och springa innan det blev mörkt, ambitionen var att hinna åka lite tidigare från jobbet, ca klockan 14.30. Men nej det gick inte så bra, kom iväg klockan 15. Det var bara att sätta på sig pannlampan när man skulle ut och kuta. Det kändes fruktasvärt kallt och dessutom lyckades jag trampa ner i ett traktorspår med massa vatten. Blev blöt upp på halva låren, vattnet frös snabbt till is och min sköna löptur förvandlades till en inte lika trevlig  upplevelse. Väl i bilen igen visade termometern -8 och värre blev det, -16 var det på natten. Det kan väll vara lagom kallt, runt -2.
 
Det går sakta framåt med renoveringen men jag börjar tvivla att vi kommer hinna klart med hallen till festen.

Kram!

Ibland hinner man mycket på en kväll

Igår hann vi mer än jag trodde vi skulle hinna. Bården kom upp i båda rummen, alla golvlister målade, elementen ditsatta.
Tog lite bilder, tyvärr blir det inte jättebra med mobilen.

Dessutom berättade Jonas att rörmokaren kommer på fredag!

 Klara efter helgen???

Jonas tror vi är klara med vardagsrummen efter helgen. Ja man kan ju alltid hoppas! Rörmokaren ska komma på lördag och om han blir klart så är nog rummen klara. Sen har vi bara hallen kvar och den är 3,65 kvadratmeter. Borde inte ta så lång tid. Alltså kommer vi förhoppningsvis bli klara tills jag fyller år med nedervåningen. Det skulle vara helt fantastiskt! 
47 personer har sagt att de ska komma + några barn. Blir fullt hus den 18:e, vad kul det kommer bli. 

lite uppdatering vad vi har gjort sen förra gången jag skrev. 
Golven är vaxade och alla lister sitter där de ska. Alla lister förutom golvlisterna är färdigmålade. Elektrikern har gått lös och är nästan helt klart, för er som inte vet det så är Jonas elektriker. 
Det som är kvar att göra är att fixa tröskeln mellan rummen, den är hemma hos oss men inte ditsatt. Måla golvlisterna, ska jag göra ikväll. Sätta upp bården, ska vi göra ikväll. Sätta in elementen samt installera dem, det gör rörmokaren på lördag. När det är gjort kan jag måla rören mellan elementen. 

Sen ska rummet möbleras och grejer ska bäras in. Känns inte så betungande faktiskt!