Kulor

Jag har bytt stol till Eskil och det var ett jäkla bök för man kan inte fästa stolen i förarstolen utan man får fästa den runt sätet som den står på. Är inte helt nöjd med resultatet. Eskil är i alla fall helnöjd.


Idag testade jag att göra julgranskulor med barnen på är rätt nöjd med resultatet. Bilderna blev lite suddiga...


För snäll

Igår var jag och barnen hemma hos svärmor en sväng och lämnade hennes födelsedags present. Hon fyllde i september... det var jag som fick fixa presenten. 
När vi åkte därifrån hade jag ett missat samtal, ett 0155. Så jag trodde att det var om symaskinen äntligen. Men det var det inte, förskolechefen hade ringt och undrade om jag kunde ha Vidar hemma i morgon (idag) pga att de hade ont om personal. De var tvungna att vara hemma för vård av barn. Hon sa att vi kunde få ha Vidar där på fredag i stället.  
Jaha vad säger man. Ringde och sa att jag har honom hemma och att han inte kommer på fredag eftersom Jonas är hemma. Igår kväll kom jag på att jag har PT lektion... Dagen började ju sådär. Vidar hade kissat i sin säng, han ville inte gå upp, strula när ytterkläder skulle på, knuffade omkull Eskil 3 gånger. Sju minuter sen blev jag. Han skötte sig hyfsat på passet Men var på Eskil flera gånger så Felicia fick sitta vid Eskil och bära runt honom, efter passet hällde han ut alla toarullar som låg i en stor hink, sprang runt och härjade. Lyckades amma Eskil och sedan åkte vi till ÖB. Skulle vi inte gjort... han ville köra Eskil som satt i lillvagnen det ville inte mamma. Några äldre tanter tittade snett på mig och tänkte nog att jag är en värdelös mamma. Försökte tänka att på deras tid så fick man aga barnen så de hade säkert barn som var som ljus...
Vi åkte hem för mamman orkade inte mer. Nu har vi ätit och jag försöker få honom att sova vilket går skit dåligt.  Han säger mot mig hela tiden och vill inte göra som jag säger... jävligt kul med trotsig unge.

Han är så duktig...

Vill redan nu varna att det kan förekomma en del svordommar i det här blogg inlägget. 
 
Det är ganska ofta som jag eller vi får höra att Jonas är så duktig. För ett tag sedan sa till och med mitt ex att han var så imponerad av Jonas och att han gör allt själv från att hugga träd till att göra plankor osv. Nu vill jag bara berätta varför allt han gör bli så bra och varför han hinner så mycket. Jo för att han får göra sina saker själv utan barnen, utan att ha ett barn på höften eller ett öga på det han gör och det andra på en vild unge som springer runt och gör bus. 
Jonas får hur mycket tid som helst till renoveringen av ladan, göra plankor, fixa hönshus, gå på After work, springa Brappman, skjutsats runt, träna (själv) osv. Den enda gången jag inte har barnen är när jag håller i löparkursen som jag allvarligt talat funderar på hur i helvete dum jag kunde vara som sa ja till det. Det är roligt och jobbigt att hålla löparkursen, det tar mig 2h varje gång eftersom det är på Rosvalla och en bit att åka dit. Vad får jag ju PT timmar och jag får en timme per tillfälle och så här i efterhand var det alldeles för billigt. 
Ibland får jag även träna utan barnen, inte så ofta, oftast har jag minst ett barn med mig (på gymmet) eller springer med båda i vagnen (vilket är tungt och man blir inte speciellt snabb av det). 
Jag kan berätta om hur våran helg såg ut. I fredags var Jonas på afterwork på det bygget som han är på i Norrköping så han kom hem vid 19. Han gick ut och "fixade" några grejer och kom in senare. Jag försökte träna crosstrainer men gav upp efter 30min för det var så länge som jag lyckades få Eskil att sova. Lördag... ja Jonas skulle springa Brappman som startade klockan 12 men behövde göra några ärenden på stan innan. Så jag fick gå ut och springa strax efter 8 för att få träna. En timme hann jag med sedan fick jag duscha snabbt och byta om för att vi skulle in till stan så att Jonas skulle göra sina ärenden. Då upptäcker jag att han har något i ena ögat, han försöker få bort det men lyckas inte. Så när vi kommer till stan så går vi först till en Optiker som konstaterar vart järnflisan (som det visade sig vara) sitter och de tycker att vi ska åka till akuten. Handlar några saker på Clas Ohlsson och åker till akuten, de skickar oss till vårdcentralen. Där är det kö men Jonas får en tid klockan 15. Vi åker ner till Jonas jobb så han hinner hämta några grejer medans vi sitter kvar i bilen. Jag skjutsar honom till torget där samlingen inför Brappman (en killtävling för övrigt, inga tjejer tillåtna nej de ska vara hemma och ta hand om barnen) och släpper av honom där. Båda barnen har lyckats somna så jag struntar i att handla men åker till Donken för jag orkar inte laga mat. Slänger sopor på vägen hem och är hemma runt 12:20. Hann bära ut gungstolen i pannrummet innan Vidar vaknade. Han fick mat och Eskil också sedan gick vi ut i pannrummet. Vidar lekte med några av sina fordon. Eskil satt i vagnen, eller satt for runt är mer rätt uttryck. Jag limmade gungstolen och lagade några hål och ojämnheter medans jag fick hålla järnkoll på Vidar och Eskil. Just ja jag eldade också så att vi skulle ha varmvatten. Vi hann bara in och sedan ringde Jonas och sa att målet var vid Ryssbergen, packade in barnen i bilen, hämtade Jonas där och körde honom till vårdcentralen. Gick runt utanför med Eskil i vagnen och sån tur var eftersom jag ibland fan tänker lite så tog jag med Vidars kickbike. Där härjade vi runt i ca 45 min medans Jonas var inne på vårdcentralen. Läkaren lyckades få ut järnflisan och sedan fick vi åka till apoteket och hämta ut salva till ögat. Jag skjutsade tillbaka Jonas till Ryssbergsstugan och orkade inte handla då heller utan åkte hem. Gjorde pannkakor till oss och sedan fick Vidar titta på Nicke Nyfiken medans jag diskade. Eftersom pappan var borta och det var lördag så dukade jag fram lite chips, några godisar i en skål och lite julmust till Vidar. Jag lyckades få Eskil att somna så jag hämtade in gungstolen och tänkte att jag skulle måla den. Sa åt Vidar att han inte fick väcka Eskil som låg och sov i myspölen. Jag satt i vardagsrummet på golvet och myspölen 1meter ifrån mig och Vidar var på andra sidan om pölen. 
Det började bra i ungefär 15 min sen hade sockret kickat in och Vidar kunde inte sitta still länge utan for runt och härjade. Det slutade med att han lyckades väcka Eskil som inte var nöjd alls i pölen. Jag fick måla med Eskil i famnen och var sådär lagom glad åt det. 
Klockan 21 orkade jag inte mer utan gick och lade mig och jag orkade inte natta Vidar i hans säng utan han fick sova i våran säng. Läste ur stora maskiner boken... försökte att vi skulle läsa någon saga men nej maskiner ville han titta på. Klockan 01:38 hör jag att någon är på nedervåningen och när Jonas kommer upp och lägger sig i sängen så lyckas klantarslet väcka alla... Vidar sätter sig upp och säger att han ska åka till Freja i morgon men somnar ändå ganska snart igen. Eskil är värre han tar det tid innan han somnar. Jonas somnar snabbt medans jag får försöka söva Eskil som sover oroligt resten av natten. Sån tur var vaknar inte våra barn jättetidigt men klockan 7 får jag gå upp med Eskil medans de andra två sover vidare ett tag. Jonas mår ändå hyfsat så klockan 10 tänkte jag att jag skulle få springa långpass. Då passar Jonas på att sova en sväng till, jag får söva Eskil genom att amma honom och Vidar får sitta i sängen och titta på den portabla dvd spelaren. Två timmar och två minuter är jag ute och när jag kommer på uppfarten sitter de och väntar i trappan och tittar ut genom fönstret. Jag hinner knappt in genom dörren innan Jonas deklarerar att han ska ut och fixa några saker och att han ska vara hos Ulla och Sune klockan 14 för att han ska hjälpa dem med några saker. Jag hinner inte ens få av mig träningskläderna men jag hinner upptäcka att de ätit och att han lämnat tallrikarna på bordet så då frågar jag om jag är någon jävla städkärring! Han tar undan tallrikarna men går sedan ut och är ute tills han ska åka. Jag byter bara om och försöker få i mig någon mat. Just ja det han säger innan han går ut är att Vidar behöver sova. Vidar vill inte alls sova men Eskil lyckas jag söva och han lägger jag i myspölen. Tar med mig Vidar och lägger mig i soffan och läser en bok (eller flera gånger får jag läsa den) för honom medans jag drar fingrarna genom håret. Han somnar efter ca 20 min. Tänkte då att jag skulle måla gungstolen igen.... Det skulle jag inte gjort. Jag hinner späda färgen och hinner måla i 10min sen vaknar Eskil och han är inte nöjd med att vara i pölen. Så återigen får jag måla med honom på ena armen. Det blir skitdåligt med rinningar, jag svär som fan (tur att Vidar sover). Upptäcker dessutom att Jonas har druckit av min julmust och ätit upp chipsen som jag lovat Vidar att han ska få några av på kvällen. Skickar ett jävligt argt medelande till Jonas, han ringer upp och frågar om jag gjort mat varpå jag ser rött och funderar på hur i helvete dum i huvudet han kan vara. Vet inte exakt vad jag säger men bukskapet går fram att jag INTE LAGAT MAT OCH INTE TÄNKER LAGA NÅGON JÄVLA MAT. Han säger att han är sugen på pizza och kan köpa det när han åker hem. 
Vidar vaknar och han får en apelsin medans jag matar Eskil med gröt. sedan badar vi allihopa och lagom när jag torkat alla barnen och mig själv kommer Jonas hem strax före kl 18. 
Dessutom har Jonas innebandymatch 19:40 och Vidar vill följa med och kolla och jag behöver handla. Så vi gör det tillsammans (så jävla skönt för annars handlar alltid jag själv) och sedan åker vi på innebandyn. Vidar sköter sig tills det är en period kvar men då har precis Eskil somnat och ligger i vagnen. Springer runt efter Vidar och försöker få honom att inte vara i materialrummet, inte kasta in bollar på plan och inte skrika. 
Klockan 21 är vi hemma och då är det bara att göra sig i ordning för natten. Läser saga för Vidar i vår säng (ingen orkade lägga honom i hans säng idag heller). 
Kul helg. Jag älskar mina barn över allt annat men önskar också att jag skulle få göra några saker i fred som till exempel att måla gungstolen, den måste jag slipa och måla om. Eller pyssla i 30 min i fred. Symaskinen har jag fortfarande inte fått tillbaka, den har varit inne i 4 veckor nu. Ringde i fredags och de bad om ursäkt och sade att fabriken i huskvarna väntar på någon del. Den notan blir nog inte så kul...
 
Och nu tycker ni säkert att "varför säger du inte detta till Jonas för" men det gör jag men så fort jag klagar så säger han att "han jobbar där ute för våran skull" och "ska vi byta, du kan vara där ute och jag här inne" eller "jag måste göra klart det här nu" (och det är alltid något som behöver göras klart). Men jag försöker tänka så här att jag vill inte för allt i världen missa mina barns uppväxt och jag får väll pyssla när de är äldre men ibland vill jag bara så gärna göra något.