Bada i oktober

Igår fick jag för mig att jag skulle springa kärruset i Gnesta och när jsg sprang undrade jag faktiskt om jag var riktigt frisk i huvudet. Vidar sprang banan för de minsta 700m. Då sken solen även om det var ganska kallt men när jag skulle starta så föll de första snöflingorna och solen var försvunnen. Första kärret var efter ca 500m och det var inget kärr snarare en liten sjö och så fortsatte det. Det var från halva vaden till över midjan på vissa ställen. Så det blev inga banrekord. Det var det absolut blötaste året sa de. Jag frös från första kärret till målgång 10km senare. Det gjorde så ont att duscha för jag var så nedkyld och fastän jag duschade ganska länge så darrade jag som ett asplöv i 2h efteråt. Men nöjd med mitt lopp var jag och vann gjorde jag också. Starter i 3 olika lopp vann jag, en pannlampa och en glasvas. 

Sen åkte barnen med mormor till Enköping för hon kom och kollade. Höstlov den här veckan och jag tänkte att om mina barn är hos mormor och morfar så kan kanske någon av pedagogerna på förskolan vara hemma med sina barn. 

Just ja Vidar blev intervjuad av speakern efter sitt lopp på kärruset han blev så blyg men svarade snällt på frågorna. Skitig i baken blev han för han hade ramlat på rumpan.


I lördags cyklade Vidar och jag sprang med vagnen, då hade vi sådan tur att vi såg regnbågen.Skriv inläggstext 

Idag gick jag upp 5:15 för att åka mot Askersund för att hålla utbildning. Åkte förbi Hallsberg och hämtade upp en kollega. Klockan 18:15 släppte jag av henne vid stationen i Enköping. Då åkte jag och hämtade en annan kollega och hämtade upp grejer han ska ha med sig på en mässa i morgon. Tobbe skulle skjutsa honom i morgonbitti men fick lite viktigare saker för sig. Så imorgon blir det en tidig morgon för mig. Ska först skjutsa min kollega till Knivsta sedan ska jag vidare till Märsta och hålla min sista utbildning. Sista dagen på Eventful.

I kväll strax efter 20 blev jag äntligen faster igen till en liten tjej, det är därför Tobbe inte kan skjutsa vår kollega i morgon. Han har betydligt viktigare saker för sig.

Nu hoppas jag bara att jag får någon sömn i natt för Eskil har över 40 graders feber och yrar. Jag har gett honom alvedon och hoppas febern ska gå ned sen kanske jag kan somna. Det är så jobbigt när ens hjärtan mår dåligt. 

Avslut och gjutning

I måndags och tisdags var jag i Enköping för sista gången med jobbet. Vi hade långmåndag och spelade lazergame efter jobbet samt gick ut och åt i Västerås. Jag blev avtackad med superfina örhängen. Känns konstigt att sluta, nu när så många börjat och jag trivs med mina arbetskamrater men tror att det här bytet är bra för mig och att jag kommer utvecklas mycket. Samt att jag kommer hinna annat på min fritid och få mer tid till mina barn och familj. 
 
När jag kom hem på tisdagskvällen så kände jag mig inte riktigt pigg och mycket riktigt så var jag snorig när jag vaknade igår morse och tung i huvudet. Jobbade igenom dagen och sen kom pappa på besök och sov över till idag. För idag kom betongbilen innan klockan 7. Tur det för då hann grabbarna se den innan jag skjutsade dem till förskolan. Jag har jobbat idag också... något bättre idag ialla fall. 
 
 
 
Sen på förmiddagen började det låta och en militärhelikopter kom flygande, den landade mellan kyrkan och hembygdsgården ett tag. Tydligen stod det flera militärfordon parkerade på kyrkans parkering också...
 

Familjeutflykt

Vidar har önskat att vi ska fiska ett tag nu och därför bestämde vi att vi skulle åka iväg en sväng i lördags. Vi fixade lite hemma fram till lunch och sedan åkte vi iväg. Vi tänkte att om vi går en bit på sörmlandsleden till en sjö som ligger en bit ifrån närmsta väg så kanske vi får vara ifred men det fick vi inte. Det var ca 1,5km att gå från där vi parkerade och båda barnen gick själv hela vägen. När vi kom dit var det ett sällskap på ca 10 personer och två äldre barn. De var kanske kvar där en timme medans vi fiskade med barnen och njöt av solen. Sen blev vi själva då grillade vi korv, vilket barnen älskar. Jonas lyckades få en liten gädda på 20cm som han släppte tillbaka. Vidar fick göra det och var överlycklig. Eskil kastade kottar i vattnet och hade hur roligt som helst. Vi gick tillbaka till bilen och Eskil somnade direkt. 
 
 
 
När vi åker med bilen ser vi ett hus en bra bit upp i luften. Det vi ser är att de byggt iordning ett brandtorn som står på en höjd så vi åker dit. De har dessutom gjort en väg så  man kan ta sig ända fram till det. Fint timmrat vindskydd har de också gjort. Jonas klättrade upp först och då kunde jag inte vara sämre men jäklar vad det var obehagligt. Vidar ville också klättra upp men det fick han inte, vi får åka tillbaka när vi har en sele till honom som vi kan binda fast honom i någon av oss med ifall han skulle förlora greppet. 17 meter högt är tornet och är av stål och huset är trä, det renoverades i somras, vad kul.