Vi hade en gång en bro

När vi kom hem i onsdags upptäckte vi att det var väldigt mycket vatten i vår lilla å nedanför vårat hus. Vi tog pannlamporna och gick ner och tittade. Den bron som vi hade för att komma över ån var borta, nu kan vi inte längre ta oss över till andra sida på ett smidigt sätt. Inte har vi tid att bygga någon ny nu heller. Det får bli i sommar. 
 
Båda sovrummet och barnrummet är nästan klara. Det är bara golven kvar och Jonas körde första omgången ikväll. Han lackade golvet med ett vitt pigment, jag höll mig på nedervåningen eftersom det luktar så starkt. Tror inte att det är så bra för bebisen om jag andas in de där ångorna. Så efter helgen kan vi flytta upp sängen och sova i riktig säng. Det kommer inte vara speciellt varmt där uppe men vi har varma täcken och kan elda i vedspisen. 
 
Jag har gjort egen pepparkaksdeg som jag ska ta itu med när jag orkar. Lillebror ska få en burk pepparkakor och Jonas vill också ha.
Annars så är jag mest trött, har sovit 9,5 timme de två senaste nätterna. 

Jacka

Jag har äntligen insett att jag inte bör ha min jacka längre, då kommer den att gå sönder. Sån tur var har jag fått låna en av min lillebrors jackor. Den är varm och go. Tack älskade Lillebror!
 
 

Lycka

I fredags när jag kom hem står svärfar tapetserarmästare Rolle och min kära man och sliter med tapetseringen. Ja det var inga lätta tapeter… De är av den gamla modellen när man måste kantskära dem.

 

 

De hade jobbat sen klockan 8 på morgonen och Rolle åkte hem vid 16, klockan 20 var vi färdiga med hela rummet. Det blev så himla fint, vi är så nöjda. Tapeterna var dyra men det spelar ingen roll, de var de här vi ville ha och det blev till och med bättre än vi tänkt oss. Vi tapetserade in skjutgarderobsdörrarna så att de smälte in bättre.

 

 

I lördags målades lister och dörr och jag hann även med att åka på en julmarknad. Jonas sprang Brappman som är en tävling endast för killar… om man vinner så får man ha ett stort brunnsgaller som är guldsprayad. Man får ha det i ett år, ja vart ställer man det om man vinner. Jonas vann inte så vi slapp gallret. 

 

I söndags vaknade jag med värk i rygg och ett av benen. Mr Ischias var på besök, försökte med alla medel jag kom på. Men han drog inte förrän jag hoppade ner i badet på kvällen. Då ville han inte vara med längre… Jag försöker tänka att det är träningsvärk och när bebisen sparkar blir jag ändå så lycklig.

 

Mamma och pappa kom på besök och det var tur. Jonas fick hjälp på övervåningen av pappa, jag hade inte varit till mycket hjälp. Mamma och jag pratade och skötte markservicen, det är så kul när de är på besök. Pappa och Jonas hann sätta alla lister i barnrummet och göra en del omfattningar runt dörrar. Det tar sig, förhoppningsvis kan vi flytta upp sängen i sovrummet i helgen, då får jag äntligen sova i en säng.