Trevligt på tåget

I måndags hade jag en date på tåget hem från Stockholm till Nyköping. Vi skulle fira att min vän Anna gift sig, så jag köpte med mig chailatte och hon princessbakelse och blåbärs cheesecake. Vi satt vid en plats med bord mellan och vi dukade upp våran fina buffé av läckerheter. Mittemot oss sitter en stackars tjej som tar upp sitt ägg och äter det. Stackars henne! Vi hann äta upp allt innan vi kom på att vi borde ha dokumenterat. 
 
I går träffades vi igen på tåget hem för jag fick hoppa in och åka på ett möte i Bålsta. Dagens "buffe" var mat istället för bakelser eftersom vi skulle springa Sprint DM i Södertälje. Men trevligt hade vi i alla fall. 
 
Sprint DM gick bra trots att jag känner att jag nog måste springa med förstoringsglas, jag ser inte alla trånga passager på kartan. Jag hade samma tid som Johanna Ö och jag tror vi vann. Tyvärr har inte resultaten kommit ut än och vi stannade inte kvar till prisutdelningen eftersom det blev så sent på kvällen. Tyvärr fick jag höra av några klubbkompisar som sprang andra klasser och startade sent att en kontroll blev stulen. Vad är det för jävla idioter som snor en kontroll, vart är samhället på väg någonstans. Det måste brista i uppfostran någonstans, samma sak att barn säger emot vuxna. Om det  börjar redan när de är små så kommer det inte bli bättre när de blir äldre. 

Egna sängen

Igår kväll nattade jag Vidar i hans egen säng. Det är mörkare i hans rum och dessutom var det mycket lättare att natta honom. Jag lade mig bredvid honom och vi kikade i en bok. Sen somnade han ganska snart. Han vaknade runt klockan ett i natt och jag hjälpte honom till vår säng. Så har det även varit när han sovit i spjälsängen så det var inte så stor skilnad. Dessutom lär han sig säkert ganska snart att han själv kan gå till våran säng och krypa upp. 
 
 

Vidars första kalas

I går var Vidar på sitt första barnkalas. Han blev bjuden på ett i januari men då kunde vi inte gå. Hur kul som helst hade vi hemma hos Sigrid och trött som attan var han när vi åkte hem. 
Han brås på sin far (och kanske även sin mor) och klättrar överallt. 
 
 
I fredags köpte jag en pool åt Vidar, det gillade han verkligen. Han plaskar ett tag i poolen och sedan kommer han och vill krypa upp i knät på mig. Jag är solvarm och han är blöt och kall men vad gör man inte för att få mysa lite. 
 
 
I lördags sprang Jonas en halvmara på stigar medans jag och Vidar åkte till Näverkvarn och sprang en tävling. Jenny D följde med och var barnvakt åt Vidar och de hade jätteroligt trots att det inte fanns någon miniknat. Det fanns andra grejer att klättra på. 
Jonas kom 3:a mindre än 4 min efter men han tog ut sig rejält i värmen för när han kom hem var han helt slut. Han fick dricka vätske ersättning och lägga sig och sova ett tag.
 
Vidar tycker om att leka med sina vattenkannor. I lördags fyllde han regnmätaren med vatten och sedan passade han på att dricka lite också.
En fantastisk helg med mina två kära killar.