Mat...

På midsommar började jag läsa en ny bok, ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson, det är ingen upplyftande läsning om dagens mat. Boken har fått mig att verkligen kolla på förpackningarna vad livsmedlet innehåller. Det är helt sjukt vad de stoppar i. Därför bakade jag eget bröd igår kväll. Franskt hasselnötsbröd, det bästa av allt är att jag vet exakt vad som finns i brödet.
Lite rapporter om från midsommar, vi var hemma hos Sofi och Rickard i deras hus som de flyttade in i tidigt i år. Träffade en massa trevliga och roliga orienterare, åt god mat och hade 5-kamp. På midsommardagen fick jag träffa mina släktningar från Sundsvall, Åke och Kerstin och det är alltid lika kul att träffa dem.

Jag har lyckats bli smittad av Jonas, han har haft lunghosta sen Jukola och den vill inte ge sig. Nästan en vecka stod jag emot bakterierna sen åkte jag dit.

Jag pendlar till Stockholm och stortrivs på mitt nya jobb, när jag kommer hem är jag inte helt mentalt slut och arg. När jag är hungrig äter jag, när jag behöver gå på toa gör jag det. Jonas tyckte det var en självklarhet men det är det inte som lärare. Tack för att jag fått den här chansen!Just det i tisdags förra veckan hittade jag de här godingarna när jag var ute och tränade. Jag har aldrig hittat kantareller så här tidigt.

Jukola 2011

Ja då var 2011 års Jukola avklarat. Med tanke på hur mycket jag stressade med mitt gamla jobb och direkt började med mitt nya, plus diverse irritationsmoment så tycker jag att det gick väldigt bra. Det är bland annat inte så kul att bli uppringd och utskälld när någon annan glömt vad man kommit överens om. Tur att jag varit så smart att mailat och hade det vi kommit överens om skriftligt.  Så torsdagens lärdom var: ”Ha alltid uppgörelser skriftligt”

Tereza hade ingen bra dag, det började med att hennes flyg var försenat och hon anlände till Finland klockan 6 på morgonen. Det såg bra ut i starten men redan till ettan gjorde hon en stor bom, det slutade med att hon var 8,5 min efter i må och som 204l. Då skulle jag ta över, som Lollo sa innan. Nu är det bara att köra för fullt och chansa det finns inget att förlora. Med den inställningen gick jag ut i ett rasande tempo. Två missar blev det tyvärr, en när jag tappade riktningen i ett grönområde pga att jag fick ligga i omkörnings fil hela tiden och inte läste kartan tillräckligt. Hur som helst redde jag upp det snabbt. Den andra missen var trevligare för jag träffade Marketa där. Hon kom mot mig när jag började ana att jag gått snett upp på höjden. Det visade sig att vi hade samma kontroll och jag sa att jag trodde vi var för långt till höger. Det var vi. Jag plockade till 84 och tappade inte så mycket på täten. Johanna Ö sprang bra och tog till 50:e plats, Linnéa på sista sprang upp till en 21 plats. Det kunde lika gärna varit en 20:e plats eftersom det var spurtpris och ”målfoto”, dvs en domare som dömde. Det andra laget var ett finskt…

Bussresan var ok i år, bara en gång sjöng killarna den förbannade töntiga låten men då skrek vi så att ingen hörde texten.

Då har jag sagt upp mig från mitt gamla jobb, eftersom jag inte fick tjänstledigt av min chef. Det första jag ska göra nu är att gå ur lärarförbundet.

hänt mycket

Ja det har hänt ganska mycket sen jag skrev sist. I fredags var jag på en arbetsintrevju i Stockholm, mycket trevlig sådan blev bjuden på lunch. Jag bestämde mig genast för att tacka ja till jobbet. Kommer att jobba på Viaecole från och med torsdag men jag kommer inte jobba heltid under sommaren.
I lördags morse dog min älskade farmor Åsa, hon har inte mått bra på sistone och nu orkade hon inte längre. Jag hoppas verkligen att de ha garn, stickorn och virknålar i himlen så att hon får något att göra.

I lördags cyklade jag tjejvättern, 100km. Lollo hade varit så snäll och lånat ut sin racercykel till mig. Han sa att jag borde kunna cykla på 3 timmar. Då måste man snitta 33,33km/h. Det trodde jag att jag skulle klara av ända tills jag startade... Efter 1 minuts åkning fick vi lov att stanna för broöppning på Göta kanal. Där gick 6minuter till spillo och jag fick minsann veta att detta var ett motionslopp! Hur som helst drog jag iväg när väl bron gått upp. Min plan var att ligga bakom någon och få draghjälp. Vad jag inte visste var att vi var anmälda i en sen startgrupp med flit och att alla bra åker i början. Jag blev inte omkörd av en enda person, jag fick dra hela loppet. Ligga på utsidan i motvinden och pressa mig förbi alla tanter som cyklade i bredd. De sista 20km var inte kul i motvind, hade verkligen varit bra att ha någon att cykla med då. Hur som helt lyckades jag cykla på 3h och 24min sen borde jag få dra av 6min för broöppningen så 3h och 18minuter. Fick sedan veta att de bästa åker på strax under 3 timmar. Hur kunde Lollo tro att jag skulle åka på 3 timmar då??? Jag har tränat 2 gånger, 2mil en gång och 7mil den andra.

2 arbetsdagar kvar på gamla jobbet sen börjar det nya! Det ska bli skoj!