Pissdag

Mycket har gått dåligt eller inte min väg idag. Jag var på gymmet och tränaren Felicia kollade hur min mage artade sig efter barnafödandet och hon var inte nöjd alls. Det har inte blivit bättre sen sist hon kollade snarare sämre. Då menar jag delningen och djupet på musklerna. Nej jag har inte prioriterat att göra mammamage övningarna på säkert 1,5-2 månader... Prioritera mig själv? Nej det har jag inte gjort alls. 
Nästa grej var att man från och med den 1 september fick 20 timmar på förskolan. Eller det står så här "du har rätt till". Men på förskolan där Vidar går så vill de att man går tisdag - fredag 9-14 om man är ett "20 timmars barn". Jonas är pappaledig på fredagar så då vill jag att Vidar är hemma. Jonas skulle kunna vara pappaledig för Eskil och då skulle Vidar kunna vara på förskolan men så vill inte jag göra. Måndagar har avdelningen färre personal pga att de lägger in möten då. Därför får inte 20 timmars barnen gå på måndagar. När detta började gälla så sa en pedagog till mig att då fick man istället ha 8-15 ti-to om man ville. Så jag ändrade förra veckan till 9-15 dvs vi skulle i så fall ha 18h. Idag när jag lämnade så tittade pedagogen konstigt på mig och frågade om jag var mammaledig och att då tror jag du inte får ha så. Försökte då igen förklara detta. När jag kom och hämtade så sa den första pedagogen som jag pratade med först att det blivit ett missförstånd och att de inte har tillräckligt med personal över mellanmålet så att 20 timmars barnen får inte gå till 15. Man kan få ha dem 8-13 (men det är ju fortfarande 5h) och fortfarande tisdag -fredag. Så vi får betala heltid, maxtaxa, han tar upp en heltidsplats och blir snuvade på 5h/vecka för att vi inte får ha honom på måndagar för dem. Man kan säkert bråka om detta med förskolechefen men tyvärr är det nog Vidar som får lida för det så jag vill inte det. Tycker bara hela grejen är konstig och tycker de borde lägga till lite i sin text på kommunens hemsida till något i stil med "du har rätt till 20 timmar men bara om du har barnen de dagar och mellan de tider som förskolan har bestämt"
Ikväll sprang vi träning, då gick mitt vristskydd sönder så jag måste skaffa nytt. Nu hoppas jag att morgondagen blir bättre.

värdelösa morsan

Ibland har man dagar när man känner sig som en riktigt värdelös morsa. Igår var en sådan dag. Sovit dåligt, Jonas gick upp tidigt jobbade med ladan hela dagen och tog knappt paus för att äta, drog igång en massa i köket m.m. Gjorde äppelris samtidigt som jag klippte Vidars hår när Eskil gallskrek. Han ville inte sitta i babysittern och titta på. Jonas och hans pappa som var på besök för att hjälpa till med ladan trodde att vi satt och solade. Troligt att jag sitter och solar när mitt barn skriker. Äppelriset blev inte lika bra som när Jonas gör det vilket jag fick höra. Min plan var att styrketräna men Eskil sov 10min på förmiddagen och när han somnade efter lunch hann jag bara hämta ner skivstången till gräsmattan och sedan vaknade han och ville bli buren. Kom då på att Jonas sagt att löken som hängt på tork ute skulle läggas i backar samtidigt som Vidar har klättrat uppi gungan och sitter och skriker för att han inte kommer ner. När jag varit där 3 gånger och lyft ur honom med Eskil hängande på magen i bärsjalen så börjar mammans tålamod att tryta. Lyckas få med Vidar till löken under lite protest. Börjar klippa av skaften och lägga dem i lådorna. Jonas kommer och undrar vad vi håller på med... jag hotar honom med saxen och säger att nu ser du hur fan jag har det, det är för i helvete inte så lätt att göra saker. Om du klagar ska du få den här upp i röven.Vilken bra pedagog jag är... Dessutom undrar han när det skulle bli fika.Jag gjorde nämligen en cheesecake på förmiddagen. Den klagade han också lite på och ifrågasatte om verkligen såsen på skulle vara som den var. Både Eskil och Vidar somnade 15:30. Jag skyndar mig att styrketräna och trodde att Jonas skulle vara inne i stan för att bowla med jobbet kl 17, vi behöver då åka kvart i. Så 16:20 plockar jag in mina grejer och Jonas kläcker ur sig att han ska vara inne kvart i. Jag skulle skjutsa honom och sedan köra vidare till mina föräldrar. Sån tur var hade jag packat det mesta på morgonen. Men duscha och lite småplock hade jag kvar. Duschen fick jag strunta i och Vidars jacka och mössa glömde jag men det mesta fick jag nog med mig. Jonas blev 5 min sen mot när han tänkt vara där och bad om ursäkt att han sagt fel tid. Resan till Enköping gick i alla fall bra, grabbarna sov hela vägen. 
För att bättra på mammapoängen idag så har Vidar fått köpa lite lösgodis idag och fick plocka själv för första gången. Vi har hälsat på barnens tremänningar och min syssling, varit på regementetsdag och åkt en valp (ett stridsfordon) och myst framför TVn. Mamman fick springa eb sväng och då blir hon så mycket trevligare. 

Roligare med bilder i inlägget så det blev en på Eskil i gungan... då gick det bra att sitta själv ett tag.