Två veckor...

Jag har bara jobbat två veckor och är redan skit stressad. Visste att augusti skulle bli tuff men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Felprioritering och en uppgift tog mycket längre tid än vad jag trodde vilket slutade med att jag satt först hela onsdagen och jobbade till 17 och sedan lagade mat och vid 18 satte jag mig och jobbade igen till 24. Sen vaknade Eskil mitt i natten och var kokhet, i med alvedon och vatten och sedan försöka somna om. Vidar vaknade också någon gång. Men vi kanske ska börja från början...
 
I måndags var jag i Enköping och eftersom SJ och jag är så bra kompisar så hade de bestämt att ha banarbete mellan Stockholm och Bålsta så det gick nästan inga tåg. Det gick ett men det gick från centralen 6:50 och första tåg från Nyköping kommer in 7:01. Annars fick man åka runt, till Uppsala eller till Sala. Det skulle ta från 1:44 till 3h att ta sig från Stockholm till Enköping, annars tar det ca 40 min med tåg. Så klockan 22:45 smsade jag en arbetskamrat som svarade att jag kunde åka med honom från stockholm. Fick gå upp 5:10 för tåget gick 5:52 från Nyköping sen gick iofs resan smidigt. Sen var det samma visa hem, jag fick skjuts av en annan arbetskamrat till centralen och tyvärr så var det som vanligt när jag ska åka det var strul. De sa att det var obehöriga på spåren i tunnlarna men vi blev "bara" ca 25 min sena från centralen. Så jag var hemma 18:45.
I tisdags vabbade jag eftersom Vidar skulle ta bort gipset, Eskil fick vara med Annelie och var så stolt över det. Vidar var duktig men det gjorde riktigt ont att dra ut stiften och de var långa ca 7-8cm. Sen skulle stripesen bort, alltså det som de tejpat ihop såret med och det var inte kul för de satt bra. Vad han skrek och jag försökte trösta och vi försökte blöta tejpen. Doktorn var nöjd med Vidar och berömde honom, sen fick vi en tid till sjukgymnasten två dagar efter samt veta att vi skulle tillbaka och röntga om 3 månader.
 
 
 
När Jonas kom hem fick Vidar en present en armklocka. Han har önskat sig en sådan och frågar ofta vad klockan är. Han blev så nöjd. 
 
 
I tisdagskväll tränade Anna och jag och Micke inför Ångaloppet som är i morgon. Vi åkte ut till Ånga och körde valda delar av banan, de längsta simsträckorna och en del löpningar, 14 km blev det sammanlagt. Vi testade material och bäst tror jag var när vi simmade i en sjö och jag skriker "Jag vill ha dolme". Ja det kan man ju ta på olika sätt men en Dolme är en flytsak man har för att benen ska flyta bättre. Vi var väldigt nöjda med vårt pass och vattnet i havet var inte alls lika kallt som förra året. Skönt. Det slog mig att det är ingen annan jag skulle vilja göra en sån här grej med, vi är ett så bra Team Anna och jag och känner varandra väl. Hur mycket vi kan pressa varandra och vi blir inte osams. 
 
 
 
Onsdag jobbade jag ihjäl mig så att jag fick ryckningar i ögonen, då var barnen hos farmor. 
Torsdag skjutsade jag barnen till farfar och Inger, sen hämtade jag kartorna till kvällens träning i en postlåda och åkte upp till klubbstugan för att kopiera. Kopiatorhelvetet var inte vän med mig utan helt plötsligt fick den för sig att det var pappers stopp. Jag höll på i 30 min och öppnade alla luckor osv men det var inget jävla stopp utan den var bara dum i hela huvudet. Jag ringde Annelie som sa att hon kunde ta med och kopiera kartorna på jobbet. Åkte ner till henne, upptäcker att jag glömt ett original i kopiatorn, tillbaka och hämta och sedan ner till Annelie. Hem och jobba ett tag, åkte tillbaka till Stigtomta och hämtade Vidar för att vi skulle in till sjukgymnasten. Sen tillbaka till Stigtomta och lämna barnen och sån tur var fick jag mat där, sen åkte jag hem och jobbade igen. Slutade lite tidigare så att jag hann laga maten, Jonas hämtade barnen, vi åt sedan åkte vi och hämtade de kopierade kartorna och till träningen. Delade ut kartor och skrev upp vilka som sprang, sen när Jonas sprungit så tog han över och jag sprang hem. Då var jag rätt trött och sprang rätt lugnt. 
Igår skjutsade jag barnen till Annelie sen jobbade jag hela dagen, hade lovat att sluta 15 men det kunde jag inte hålla. Jag slutade 15:50 då var jag tvungen att åka och hämta barnen, tyvärr har jag inte hunnit förbereda mig inför utbildningen jag ska hålla på måndag eftermiddag så det får jag göra i morgon kväll. 
Idag har jag städat hela huset, åkt in till stan för att handla gel (energi som man kan ta när man springer) men de hade ingen däremot köpte jag en ny cykelhjälm till Vidar. Jonas har sagt att den börjar bli för liten men nu när jag köpte en ny så undrade han varför...
I kväll åkte jag själv och plockade 8 liter blåbär för Jonas ville inte hänga med men vi behövde mer blåbär och det känns som jag inte hinner någon annan dag. 
I morgon gäller det, nu hoppas vi att allt känns bra och att vi har lite medgång.
 

Kommentarer:

1 S:

Jag förstår att du är sönderstressad... Hoppas Ångaloppet gick bra. Låter som ni har rätt trevligt då ni tränar inför det. Hoppas det känns som lite avkoppling. I övrigt avundas jag dig inte. Var rädd om dig säger jag igen! Bestäm inget "extra" i september nu... Vad duktig Vidar var då de tog bort stift och stripes. Jag förstår att det var jobbigt för er båda. Vad kul att han fick klockan sedan. Det var han väl värd. Hoppas nu allt läkt fint när ni röntgar.

Svar: Ja jag hoppas september blir bättre...
Johanna Engström

Kommentera här: